Ένα μουσικό βίντεο με καλλιτέχνες από την Παναγιά Πεδιάδος

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Mία αξιόλογη πρωτοβουλία για την  ανάδειξη της πλούσιας μουσικής παράδοσης της Παναγιάς Πεδιάδος πήρε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς  του   για την ανάδειξη του τόπου και τη διατήρηση της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου και με την ενεργή συμμετοχή Παναγιανών καλλιτεχνών δημιούργηθηκε ένα μουσικό βίντεο  περίπου 11 λεπτών  που ανέβηκε στο youtube https://www. youtube. com/watch?v=qNcOJj u8k1s

“Με στόχο – όπως τονίζει ο Σύλλογος – να μείνει παρακαταθήκη στη νέα γενιά, να αφυπνίσει τις μνήμες των παλαιότερων και να φέρει τους Παναγιανούς που ζουν μακριά από τον τόπο τους, κοντά στο χωριό μας, έστω και νοερά.Ευχόμαστε το κομμάτι αυτό να σας δώσει την ίδια χαρά και συγκίνηση που νιώσαμε κι εμείς..”.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί   θερμά τους καλλιτέχνες  καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή  την προσπάθεια.

Οι συντελεστές

Ερμήνευσαν με σειρά παλαιότητας ενασχόλησης με την Κρητική μουσική: Ζαχάρης Παπαδάκης, Μανώλης Δρακάκης, Θανάσης Αποστολάκης, Σταύρος Λουλoύδης, Μανώλης, Δ. Παπαδάκης, Μιλτιάδης Βαρουχάκης.

Δημιουργοί: Στίχοι: Ζαχάρης Παπαδάκης (1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11) Παντελής Αποστολάκης (3) Μανώλης Αλεξάκης (Πετείναρος) (4) Μανώλης Δ. Παπαδάκης (12). Μουσική: Ζαχάρης Παπαδάκης (1,2,4, 7ο γύρισμα) Μιλτιάδης Βαρουχάκης (3, 5ο γύρισμα) Γιώργος Κρασανάκης (6ο γύρισμα).

Όλοι οι τραγουδιστές και οι μουσικοί που συμμετέχουν στο βίντεο έχουν καταγωγή από την Παναγιά Πεδιάδος.

Συντελεστές: Λύρα: Ζαχάρης Παπαδάκης – Μανώλης Δρακάκης – Μιλτιάδης Βαρουχάκης.

Λυράκι: Θανάσης Αποστολάκης – Μιλτιάδης Βαρουχάκης.

Λαούτο 1ο-2ο: Γιώργος Κρασανάκης

Λαούτο 2ο: Σταύρος Λουλούδης – Μανώλης Δ. Παπαδάκης.

Κιθάρα: Θανάσης Κανακουσάκης.

Μπάσο: Γιώργος Μακράκης.

Ηχογράφηση – Μίξη Ήχου – Mastering: Μιχάλης Μπουτσάκης (MadHat Music)

Κάμερες – Μοντάζ – Επιμέλεια Βίντεο: Νίκος Κουτάντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει