Δήμος Ηρακλείου: Η Ένωση Γονέων (εγ)καλεί Πιερρακάκη

Με ανοιχτή επιστολή της στον υπουργό Παιδείας κ.Πιερρακάκη  η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου αναδεικνύει όλο το εύρος των προβλημάτων της εκπαιδευτικής διαδικασίας που «χτυπάνε κόκκινο» λόγων των χαοτικών κενών σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης. Η Ένωση καυτηριάζει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή εκατοντάδες παιδιά στερούνται  Παράλληλη Στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, χωρίς σχολικές μεταφορές.Τα σχολεία του Δήμου μας εκπέμπουν SOS, χωρίς ελέγχους, συντηρήσεις, επισκευές. Το χέρι στην τσέπη του γονιού δεν πάει πιο μέσα… για αναλώσιμα, φροντιστήρια… όπως καταγγέλει…

Αναλυτικά όπως τονίζεται στην επιστολή, «Αγαπητέ κύριε υπουργέ,

Σας γράφουμε τα νέα μας αφού δεν εδεήσατε να δεχτείτε να δείτε εκπροσώπους μας! Ο Πέτρος είναι καλά, όμως περιμένει ακόμα τη δασκάλα της Παράλληλης. Προς το παρόν αυτός και τρεις συμμαθητές του μοιράζονται την ίδια! Τους κάνει καλό λέει η κα Υφυπουργός! Η Χριστίνα είναι στα πάνω της φέτος! Ειδικά από την ώρα που το σχολείο της έγινε σαν τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας! Ο Γιώργος ξεκίνησε το σχολείο, από τη 2η ώρα όμως κάθε μέρα. Κάποιο σχέδιο σίγουρα θα έχετε Υπουργέ για να μην κουράζετε τα παιδιά μας! Η Ελένη μας είναι πολύ χαρούμενη, γιατί κάθε πρωί την πάει ο πατέρας της σχολείο γιατί το δρομολόγιο για τη σχολική μεταφορά για άλλη μια φορά χαρακτηρίσθηκε άγονο.

Ο πατέρας της δεν μοιράζεται την ίδια χαρά (στο ΚΟΚΚΙΝΟ με την εργασία του αλλά και ακόμα ένα έξτρα κόστος βενζίνης). Και η Μαρία δεν πήγε διακοπές το καλοκαίρι για να αλλάξει λίγο παραστάσεις και να γνωρίσει τη φύση, αλλά πριν ένα μήνα μαζί με τους συμμαθητές της είδαν ένα ποτάμι στην αυλή του σχολείου τους.

Μάλλον το γεγονός ότι μέσα στο καλοκαίρι δεν γίνεται καμία εργασία συντήρησης και επισκευών στα σχολεία και πλημμυρίζουν ή υποχωρεί το πρανές και μένουν στον αέρα (καλή ώρα το 39ο ΕΛ Αθηνών) είναι μέρος κάποιου περιβαλλοντικού σχεδίου σας… Μαθαίνουν έτσι τα παιδιά και γεωλογία.. Η Ζωή και ο Σταμάτης…

Τα παραπάνω δεν είναι εξαιρέσεις – Είναι ο κανόνας σε όλη τη χώρα

Χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης. Χιλιάδες παιδιά χωρίς Παράλληλη Στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, χωρίς σχολικές μεταφορές.

Τα σχολεία του Δήμου μας εκπέμπουν SOS, χωρίς ελέγχους, συντηρήσεις, επισκευές. Το χέρι στην τσέπη του γονιού δεν πάει πιο μέσα… για αναλώσιμα, φροντιστήρια, για αθλητισμό και πολιτισμό. Τα εμπόδια για να συνεχίσουν όλα τα παιδιά το δρόμο της μόρφωσης όλο και περισσότερα. Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Τώρα η κυβέρνηση (προφανώς λαμβάνοντας μέτρα για τις οικονομικά ευάλωτες ομάδες!) προσπαθεί να φέρει την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Έως εδώ! Όχι άλλη μία χρονιά χαμένη!

Οι γονείς που παλεύουμε καθημερινά για να μη λείψει τίποτα στα παιδιά μας, διεκδικούμε μαζί με τα παιδιά μας τα δικαιώματα τους! Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πάνε και όπου βγει!

Συζητάμε, οργανώνουμε τη δράση μας σε κάθε σχολείο, σε κάθε Ένωση Γονέων. Οργανώνουμε κοινές συναντήσεις με τα 15μελή σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε έναν που έχει ανάγκη. Στον συμμαθητή του παιδιού μας, στην οικογένειά του, στον μαθητή από τη Θεσσαλία, στο παιδί που πυροβολείται στην Παλαιστίνη… Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα! Μαζί με τα παιδιά μας! Για αυτά που τους αξίζουν και υπάρχουν οι δυνατότητες να τα απολαμβάνουν!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει