ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Θέλουμε ικανούς διοικητές, όχι διοικητές – «δεν κάνει για τίποτα, βόλεψέ τον κάπου»

«Με τα ρουσφέτια
δεν πάμε πουθενά»

Το υπουργείο Υγείας  ψάχνει ένα καλό διοικητή για το Βενιζέλειο,  για να «μαζέψει τα σπασμένα» της προηγούμενης διοίκησης, η οποία έχω την βεβαιότητα ότι νιώθει αδικημένη που απομακρύνθηκε με απόφαση Χρυσοχοΐδη, θεωρώντας ότι προσπάθησε για το καλύτερο.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι πολίτες του Ηρακλείου που πληρώνουν ως συνήθως τα σπασμένα  θα το κρίνουν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας, ή μάλλον είναι.

Τι  σημαίνει καλός διοικητής; Και πόσο μπορεί να αποδώσει αν δεν υποστηριχθεί από μια ικανή κεντρική διοίκηση, δηλαδή την ΔΥΠΕ Κρήτης και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας;

Ο Δυπεάρχης κ.Νεκτάριος Παπαβασιλείου ο οποίος έχει περιγραφεί ως «ολόγραμμα» από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, υπάρχει και δεν υπάρχει.

Δεν εμφανίζεται, δεν μιλάει και το χειρότερο δεν πράττει.

Επί της θητείας του τα νοσοκομεία της Κρήτης, διανύουν την χειρότερη φάση των τελευταίων πολλών ετών. Εκείνος περιορίζεται, κυρίως, στο να μοιράζει «εντέλλεσθε» και να παραμένει, ακλόνητος, στην θέση του.

Από την άλλη ο υπουργός Υγείας ήρθε φουριόζος στο Ηράκλειο, καθαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες την προηγούμενη διοίκηση, αφού προηγουμένως  ζήτησε συγγνώμη για το χάλι του νοσοκομείου και άρχισε να μας υπόσχεται τον «ουρανό με τα άστρα».

Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί στις υποσχέσεις του,  ακόμη κι αν δεχθούμε τις καλές προθέσεις του.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον χώρο της δημόσιας υγείας και τις δυσλειτουργίες του, λένε ότι το πρώτο που θα πρέπει να κάνει ο υπουργός είναι να απομακρύνει τα πολιτικά γραφεία και τα ρουσφέτια από τον χώρο της διοίκησης και το επόμενο να εξασφαλίσει πραγματικά γρήγορες διαδικασίες προσλήψεων, με κίνητρα για τους γιατρούς ώστε να έχουν λόγο να επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

Επιπλέον να διασφαλίσει την  απευθείας επικοινωνία του με τη νέα διοίκηση ώστε τα πράγματα να προχωρούν γρήγορα και όσα προβλήματα προκύπτουν να λύνονται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ενδιάμεσους.

Ας ευχηθούμε ότι η νέα φουρνιά διοικητών θα διοριστεί, όπως μας υποσχέθηκε, αξιοκρατικά και δεν θα καταλαμβάνουν θέσεις άνθρωποι ανίκανοι, της κατηγορίας «δεν κάνει για τίποτα, βόλεψέ τον κάπου».

Γιατί μαθαίνουμε ότι ήδη έχει λάβει χαρτάκια από τους τοπικούς βουλευτές με  ονόματα wanna be διοικητών, αλλά  με ρουσφέτια, χάρες και κομματικά δεν πάμε πουθενά.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει