Με το νεογέννητο βρέφος στο Αυτόφωρο

Με το μόλις 35 ημερών βρέφος της εμφανίστηκε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση χθες στα δικαστήρια μία 20χρονη κοπέλα, η οποία μία μέρα πριν είχε καταφύγει στην Αστυνομία, ζητώντας προστασία φοβούμενη για τα ξεσπάσματα του 23χρονου συζύγου της. Ήταν τέτοια η κατάσταση της που άρπαξε το μωρό από την κούνια και μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου καθώς δεν είχε πού αλλού να πάει.

Ο 23χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και χθες παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Η 20χρονη εμφανίστηκε στο ακροατήριο με το μωρό στην καλάθα αφού δεν είχε που να το αφήσει. Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για σήμερα, ωστόσο το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του κατηγορούμενου.

Όμως, ο Νοέμβριος φέρεται να μπήκε επεισοδιακά για αρκετά ζευγάρια αν ληφθούν υπόψη οι αστυνομικές συνοδείες συλληφθέντων στο πλαίσιο αυτοφώρου.

Μεταξύ αυτών και η περίπτωση 33χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος ξέσπασε κατά της συντρόφου του και μάλιστα σε δημόσια θέα. Όπως αναφέρεται, η 36χρονη σύντροφος του επέβαινε μαζί με την ανήλικη κόρη της στο αυτοκίνητο της κουμπάρας της. Όταν τις είδε ο 33χρονος φέρεται να τις ακολούθησε με άγριες διαθέσεις. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έσπασε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου, να έσκισε με μαχαίρι τα λάστιχα, ενώ προσπάθησε να τραβήξει έξω τη φίλη του. Τελικά λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη από το Α.Τ. Μαλεβιζίου. Ο 33χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ωστόσο συμφώνησαν να μπουν στη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης υπό όρους.

 Το GPS ήταν αντικλεπτικό, υποστηρίζει ο 43χρονος σύζυγος

Με τις χειροπέδες και στον εισαγγελέα βρέθηκε 43χρονος, τον οποίο κατήγγειλε η εν διαστάσει σύζυγος του ότι είχε εγκαταστήσει κρυφά στο αυτοκίνητο της ένα GPS για να παρακολουθεί τις κινήσεις της. Μόλις το ανακάλυψε, πήγε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου για να το καταγγείλει.

Η υπόθεση πήρε ακόμα σοβαρότερη τροπή καθώς στον 43χρονο ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση  του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και προφορικής συνομιλίας.

Τελικά, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης κάθε πρώτο πενθήμερο στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του αλλά και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα στο ΕΛΜΕΠΑ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την αποδιδόμενη κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι το  GPS είναι αντικλεπτικό και δεν έχει καταγραφικό. Μάλιστα ακριβώς το ίδιο σύστημα έχει εγκαταστήσει, όπως είπε,  και στο δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας. Φέρεται να υποστήριξε ότι και τα δύο οχήματα έχουν αγοραστεί σχετικά πρόσφατα από τον ίδιο και χρησιμοποιούνται και από τους δύο, ανάλογα με τις ανάγκες. Τα GPS αγοράστηκαν κανονικά με παραστατικά για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση κλοπής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει