Παθολόγοι Βενιζελείου: Στο τραπέζι ξανά οι παραιτήσεις για το «εντέλλεσθε» μετακινήσεων σε Σητεία και Ρέθυμνο

Ενώ τα χειρουργεία του Βενιζελείου άρχισαν από χθες με την συνδρομή ιδιωτών αναισθησιολόγων να μπαίνουν σε ρυθμό κανονικής λειτουργίας, την “έκρηξη” των παθολόγων προκάλεσαν τα νέα “εντέλλεσθε” που τους στέλνει η διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης για να κάνουν εφημερίες στο Ρέθυμνο και τη Σητεία.

Οι σκέψεις για παραιτήσεις συζητήθηκαν χθες σε άτυπη συνάντηση του Παθολογικού Τομέα, ενώ το ζήτημα θα τεθεί και σήμερα αφού οι γιατροί έχουν χάσει την υπομονή τους και είναι εξαντλημένοι.

“Ακόμη και αν δεχθούμε τις καλές προθέσεις του υπουργού Υγείας ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε βλέποντας την στάση της ΔΥΠΕ αναφορικά με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις γιατρών. Οι υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών μοιάζει με κοροϊδία” είπε στην “Π” το μέλος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών, διευθυντής Χειρουργικής Γιώργος Κωστάκης.

Τα χειρουργεία

Ο ίδιος ανέφερε ότι χθες έγιναν 13-14 επεμβάσεις (περιστατικά καρκίνων, ορθοπεδικά, γυναικολογικά, οφθαλμολογικά κ.ά.) αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά το πέρας του τριμήνου που λήγουν οι συμβάσεις των ιδιωτών αναισθησιολόγων με το νοσοκομείο.

Οι παραιτήσεις στο “τραπέζι”

“Νιώθουμε πως ό,τι και να κάνουμε, όσο και να διαμαρτυρηθούμε, τα λόγια μας πέφτουν στο κενό” σημείωσε ο παθολόγος Βαγγέλης Θαλασσινός, επίσης μέλος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ενδεχόμενο των παραιτήσεων βρίσκεται στο “τραπέζι” γιατί οι γιατροί δεν αντέχουν άλλο.

Τέσσερις παθολόγοι του Βενιζελείου υποχρεώνονται να εφημερεύουν μέσα
 στο Νοέμβριο στο Ρέθυμνο
Τέσσερις παθολόγοι του Βενιζελείου υποχρεώνονται να εφημερεύουν μέσα στο Νοέμβριο στο Ρέθυμνο
“Εντέλλεσθε” για τρίμηνη μετακίνηση στο νοσοκομείο Σητείας
“Εντέλλεσθε” για τρίμηνη μετακίνηση στο νοσοκομείο Σητείας

Για ένα τρίμηνο στη Σητεία

Παθολόγος του Βενιζελείου έλαβε νέο “εντέλλεσθε” από τον διοικητή της ΔΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου για να μετακινηθεί το τρίμηνο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου στη Σητεία.

Τέσσερις ακόμη παθολόγοι πήραν “εντέλλεσθε” για να καλύψουν ανάγκες του νοσοκομείου Ρεθύμνου όλο τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η στάση της ΔΥΠΕ Κρήτης με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις γιατρών οδήγησε σε παραίτηση του Χάρη Λυδάκη από την διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου αλλά και την προσωρινή διοίκηση του νοσοκομείου μετά την απομάκρυνση των κ.κ. Τερζάκη και Κωστάκη με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει