Τι ζήτησε ο νέος πρόεδρος στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια μακροσκελή «τεχνική», ως επί το πλείστον ομιλία για το νομοσχέδιο Κεραμέως, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2024, το θέμα των Ανεξάρτητων Αρχών, τα ΜΜΕ, αλλά και το παλαιστινιακό απευθύνθηκε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης. Προανήγγειλε πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ σε τρία πεδία, την στέγη, το ιδιωτικό χρέος και την ακρίβεια, ενώ έστειλε και εσωκομματικά μηνύματα.

Ειδικότερα, με αφορμή την κοινή σύσκεψη κοινοβουλευτικής ομάδας και των τμημάτων του κόμματος, ζήτησε να υπάρξει συνεργασία όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι ο ίδιος δίνει έμφαση στην συλλογική δουλειά και πως κόμμα, βουλευτές, και κάθε συμβολή από την κοινωνία πρέπει να λειτουργούν ως μία «ενιαία, νικηφόρα, ομάδα».

Ανέφερε ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα πέφτει ένα μεγάλο μερίδιο από την δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να μην μείνει τίποτε αναπάντητο και ατιμώρητο από όσα διαπράττει ο κ. Μητσοτάκης. Κάλεσε να χαμηλώσουν οι τόνοι «στη μεταξύ μας αντιπαράθεση, που κάποτε παίρνει χαρακτήρα απαράδεκτης σύγκρουσης και κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ και στον καθένα από μας» και να υψωθούν οι τόνοι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και το ιδιότυπο καθεστώς με την θέση 107 στην ενημέρωση που επιχειρεί να προκαλέσει τεχνητά ρήγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς», είπε, «πρέπει να προκαλέσουμε ρήγματα σε εκείνους, με τη φυγή προς τον λαό, προς την κοινωνία, όπως έκανε πάντα η Αριστερά».

«Η ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας απειλείται καθημερινά από την κυβέρνηση και τις λογικές της Δεξιάς», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για Δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, για μία δίκαιη ανάπτυξη κι όχι για τους λίγους. Για μια δίκαιη ανάπτυξη για τον λαό, κι όχι για τους λίγους και ισχυρούς. Για τα δικαιώματα των ασθενέστερων, των πιο αδύναμων, των αποκλεισμένων», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ρώτησε ρητορικά: «υπάρχει ουσιαστική διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας; Ή μήπως υπάρχει ένας ασφυκτικός εναγκαλισμός της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας;». Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει τα απαράγραπτα δικαιώματα στην μόρφωση, στην υγεία, στην κατοικία, στην ποιότητα ζωής, στην ασφάλεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει