Συγκίνηση για τον Γιώργο

Μια ιδιαίτερα συγκινητική επιστολή προς την οικογένεια του Γιώργου Γραμματικάκη στέλνει ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης, εξηγεί με ιδιόχειρο σημείωμα πως δεν κατάφερε να ενημερωθεί έγκαιρα και να παραστεί στην κηδεία του Γιώργου Γραμματικάκη, αν και θα το επιθυμούσε, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, ενώ εξαίρει το έργο και την προσωπικότητα του διάσημου εν ζωή επιστήμονα, υπογράφοντας τη συλλυπητήρια επιστολή, εκ μέρους της διοίκησης και του προσωπικού του Εθνικού Ιδρύματος.

«Υπήρξε ένας ξεχωριστός πανεπιστημιακός δάσκαλος, αλησμόνητος στους χιλιάδες φοιτητές του. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του ήταν ότι εκλαΐκευσε με τρόπο ευφάνταστο και συναρπαστικό, χωρίς την παραμικρή έκπτωση, τη δύσκολη επιστημονική γνώση, την έκανε κτήμα όλων μας μέσα από τα σπουδαία βιβλία του, την αρθρογραφία του, αλλά και τις τηλεοπτικές σειρές που επιμελήθηκε» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή συλλυπητηρίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει