Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης το ξαναβάζουν στο τραπέζι

Στο προσκήνιο επανέρχεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των υποκλοπών, με τα δύο κόμματα και τους αρχηγούς τους να θεωρούν ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις και τα όσα ακούστηκαν στην επιτροπή LIBE της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, αλλά και αποκαλύπτουν τον τρόπο που δρα και διαχειρίζεται την εξουσία.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχουν πολλές υπόγειες διαδρομές που πρέπει να αποκαλυφθούν, καθώς η Νέα Δημοκρατία μέσω του θέματος των υποκλοπών εκτίθεται ανεπανόρθωτα.

Η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στον Χρήστο Ράμμο καθώς και η κατάθεση υπομνήματος προς τον Άρειο Πάγο, σε συνδυασμό με την επίσκεψη Κασσελάκη στην Εισαγγελεία Αρείου Πάγου, ανοίγουν για μία ακόμα φορά τον ασκό του Αιόλου και δείχνουν πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από την αντιπολίτευση το θέμα να μείνει στην αφάνεια ή να περάσει στα «ψιλά».

Το θέμα των υποκλοπών μάλιστα ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χθες.

«Εκφράσαμε διάφορες ανησυχίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμφωνήσαμε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη, αλλά βεβαίως και για την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για να προσθέσει:

Ο κ. Ανδρουλάκης
Με τον Χρ. Ράμμο συναντήθηκε
ο Ν. Ανδρουλάκης
Στον Άρειο Πάγο ο Στέφανος Κασσελάκης για τις υποκλοπές
Στον Άρειο Πάγο ο Στέφανος Κασσελάκης για τις υποκλοπές

«Οι ανησυχίες μας εδράζονται όχι μόνο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό. Είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μια ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και σε αυτή την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων δικαστών, ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο του αποκούμπι τη Δικαιοσύνη στη χώρα του».

Από την πλευρά του αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προχώρησε στην κατάθεση υπομνήματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, μετά την ανάθεση της έρευνας στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Κατέθεσα στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του κ. Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης για να προσθέσει:

«Για να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων. Εάν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός» ανέφερε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε αναφορικά με τις παρακολουθήσεις στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα  που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον κ. Ράμμο ο Νίκος Ανδρουλάκης για να προσθέσει:

«Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών».

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η «η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό που αγωνίστηκε για να έχουμε κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιοτική δημοκρατία».

«Το κράτος δικαίου δεν είναι πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας, κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει