Σήμερα η συζήτηση στον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης στην υπόθεση του δημοφιλούς λυράρη

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης  της καταδικαστικής απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου σε βάρος του 47χρονου δημοφιλούς λυράρη για τη γνωστή πλέον υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ. Ο 47χρονος έχει καταδικαστεί, με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών, σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της  πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων.

Τον Σεπτέμβριο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης  έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία-μειοψήφησε ένας Εφέτης-το αίτημα της υπεράσπισης για αναστολή εκτέλεσης της ποινής ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο την 1η Νοεμβρίου.

Έτσι ο  κρητικός καλλιτέχνης βρέθηκε μετά από μήνες εκτός φυλακής. Ο μοναδικός όρος που του επιβλήθηκε για την αποφυλάκιση ήταν  αυτός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση αποφυλάκισης φέρεται να μέτρησε στην κρίση του δικαστηρίου ο ανθρώπινος παράγοντας και αξιολογήθηκε ιδιαιτέρως η πτυχή εκείνη που αφορά σε μέλος της οικογένειας του γνωστού καλλιτέχνη, το οποίο τώρα, περισσότερο από ποτέ, φέρεται να έχει απόλυτη ανάγκη την παρουσία και την στήριξη του.

Και αυτό ήταν κάτι στο οποίο εστίασε με έμφαση  στην τοποθέτηση της η εισαγγελέας της έδρας, καταδεικνύοντας  ότι η δικαιοσύνη οφείλει να σταθμίζει και να συνεκτιμά όλες τις παραμέτρους μιας υπόθεσης.

Στο άκουσμα της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης συγγενείς και φίλοι …πέταξαν από τη χαρά τους. Η συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου κα Αλεξάνδρα Σπανάκη είχε δηλώσει τότε: «Το αρμόδιο Πενταμελές Εφετείο  έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του εντολέα μου προκειμένου να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της αναιρέσεως που έχει ασκηθεί και εκκρεμεί να εκδικαστεί ενώπιον του Αρείου Πάγου».

Ως προς την αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, οι αναιρετικοί λόγοι έχουν να κάνουν με τη νομιμότητα και όχι με την ουσία της υπόθεσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει