Σεμινάριο ριζίτικου τραγουδιού από 1-5 Νοεμβρίου

Σεμινάριο Ριζίτικου τραγουδιού, στα Χανιά και στο Βάμο, θα πραγματοποιηθεί τις 1-5 Νοεμβρίου.

Στις 1-2 Νοέμβρη, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Βάμου Αποκορώνου “Ο Πρίνος” και ώρες 17.00-21.00.

Από 3-5 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Ανδρέα Παπανδρέου 74, Χανιά τις παρακάτω ώρες: 3 Νοέμβρη 17.00-21.00, 4 και 5 Νοέμβρη 10.00-14.00

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

«Το διαμάντι της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση -το ριζίτικο τραγούδι είναι μια πανάρχαιη φωνητική παράδοση της περιοχής των Λευκών ορέων που διατηρείται ολοζώντανη ως σήμερα. Αναγνωρίζοντας την τεράστια πολιτιστική αξία της παράδοσης αυτής, το Υπουργείο Πολιτισμού θέτει υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα “Ριζίτικο τραγούδι, από την παράδοση στη σύγχρονη δημιουργία”, στα πλαίσια του οποίου πρόκειται να υλοποιηθεί σεμινάριο ριζίτικου τραγουδιού από 1-5 Νοέμβρη, στο Βάμο Αποκορώνου και στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία του ευρέως κοινού με το ριζίτικο τραγούδι. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά από την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Το σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ (περιορισμένες θέσεις) και γίνεται με την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στον τομέα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης- Αντιπεριφέρειας Χανίων, του Δήμου Αποκορώνου, της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Φορέων Ριζίτικου Τραγουδιού, του πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου Αποκορώνου “Ο Πρίνος’ και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων. Η ιδέα και η οργάνωση του όλου προγράμματος γίνονται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΜΟΥΣΑ. Με την ευγενική χορηγία της ΑΝΕΚ Lines – Blue Star Ferries”.

Οι εγγραφές γίνονται με αποστολή βιογραφικού (μια παράγραφος) και motivation letter στο

[email protected] καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα γίνει επιλογή των συμμετεχόντων. Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν με email για τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

Πληροφορίες-εγγραφές: [email protected] 6934795926»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει