Μανόλης Ξυλούρης (Γκρας): Πρόταση για ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά στα Ανώγεια και δωρεά εξαρτημάτων στο Κ.Υ. από τους φίλους του, υγειονομικούς του Ηρακλείου

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου στις Μεσαμπελιές στο Ηράκλειο, το σαρανταήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του γιατρού ορθοπεδικού Μανόλη Ξυλούρη (Γκρά).

Ο Μανόλης Ξυλούρης “έφυγε” στα 69 του χρόνια στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 σκορπίζοντας τη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του.

Η ποδοσφαιρική ομάδα υγειονομικών του Νομού Ηρακλείου “CANDIA-91” με επιστολή της στην ΑΝΩΓΗ αναφέρει την προσφορά ενός φλεβικού απεικονιστή και ενός πιεσόμετρου στα Ανώγεια και το Κέντρο Υγείας, στη μνήμη του. Παράλληλα προτείνουν τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού τουρνουά στα Ανώγεια στη μνήμη του Μανόλη Ξυλούρη, σε ετήσια βάση, με παλαίμαχους Ανωγειανούς ποδοσφαιριστές και την ομάδα του CANDIA-91.

Αναλυτικά η επιστολή του CANDIA-91 έχει ως εξής:

“Το  CANDIA-91 ειναι η ποδοσφαιρική ομάδα των υγειονομικών του νομού ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  η οποία από το 1991, που ιδρύθηκε εκπροσώπησε την Ελλάδα σε τουλάχιστον δέκα τουρνουά, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των υγειονομικών, ενώ τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει σε φιλανθρωπικά τουρνουά, καθώς και σε αρκετές δράσεις, που αφορούν την υγειά και όχι μόνο.

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ Ο ΞΥΛΟΥΡΗΣ ήταν από τους πρώτους πυλώνες  αυτής της προσπάθειας και παρέμεινε μέχρι τέλους.

Ήταν ενας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, πάντα για τα δικά μας ποδοσφαιρικά δεδομένα, ήταν ο άνθρωπος που άναβε τα αίματα, αλλά και ως δια μαγείας σε χρόνο  dt, τα έσβηνε, ήταν αυτός που με την παρουσία του και τις ατάκες του έκανε όμορφες τις ΤΕΤΑΡΤΕΣ και τα ΣΑΒΒΑΤΑ που παίζαμε.

ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΜΙΑΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.

 Μανόλης Ξυλούρης (Γκρας):  Πρόταση για ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά στα Ανώγεια και δωρεά εξαρτημάτων στο Κ.Υ. από τους φίλους του, υγειονομικούς του ΗρακλείουΜιας παρέας, που σε πείσμα των καιρών, αφήνει τους καναπέδες, κάθε Τέταρτη και Σάββατο, ακόμη και στα δεύτερα και για πολλούς και στα τρίτα -ιντα, να βρεθεί για λίγη πλέον μπάλα, αλλά για πολλή παρέα μια ρακή, ένα μεζέ, μια εκδρομή. Δυστυχώς ο ΜΑΝΩΛΗΣ, λείπει πλέον αλλά να είστε σίγουροι ότι λείπει μόνο η φυσική του παρουσία, ο ΜΑΝΩΛΗΣ εξακολουθεί να είναι μαζί μας, γιατί οι παρακαταθήκες του είναι σημαντικό κομμάτι αυτής της παρέας.

Στην μνήμη αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου και φίλου, εμείς οι φίλοι και συμπαίκτες από την ομάδα του candia–91, αποφασίσαμε, να δωρίσουμε στην μνήμη του και στα αγαπημένα του, ΑΝΩΓΕΙΑ, ένα ΦΛΕΒΙΚΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΗ και ένα πιεσόμετρο, ως ένδειξη ελάχιστης τιμής από μας, και για να τον θυμούνται οι ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΟΙ του.

Επειδή όμως εμείς δεν ξεχνάμε τον ΜΑΝΩΛΗ, και θέλουμε  να μην τον ξεχάσουν και οι άλλοι, προτείνουμε, να οργανώσουμε ένα ετήσιο, τουρνουά ποδοσφαίρου στα ΑΝΩΓΕΙΑ μεταξύ CANDIA 91 και μιας ομάδας παλαίμαχων της περιοχής.

Υ.Γ. Τα τελευταία χρόνια, στην ομάδα, συμμετέχουν και μη υγειονομικοί, σημαντικοί φίλοι και συμπαίκτες, οι οποίοι ενστερνίζονται τα θέλω και τα πιστεύωτης ομάδας” ολοκληρώνουν.

Να αναφέρουμε ότι στη μνήμη του η οικογένειά του προσέφερε χρηματικό ποσό στην ΑΝΩΓΗ, όπως και ο Νίκος Κεφαλογιάννης (Χρονονίκος) που έδωσε το ποσό των 50 ευρώ, για την εφημερίδα των Ανωγειανών και το Εργαστήρι Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει