Κομματική αντιπαράθεση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Λευτέρη Αυγενάκη έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να έχει εκκινήσει έναν τεράστιο αγώνα στον οποίο ζητά στην ουσία «την κεφαλή του Υπουργού επί πίνακι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αρμόδιου Τομεάρχη Βασίλη Κόκκαλη, δεν επιτίθεται απλά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας άμεσα την παραίτηση του, αλλά τον χαρακτηρίζει «επικίνδυνο για τους αγρότες και τη δημοκρατία» αφού διακατέχεται όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωση του, από «πολιτική διπολική συμπεριφορά και πολιτικό σουρεαλισμό».

«Η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ζητήσει την παραίτηση της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς ακόμα «να έχει στεγνώσει το μελάνι» από τις διθυραμβικές κραυγές «αυτοδικαίωσης» των ιθυνόντων του ΥπΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με την «πετυχημένη», διοικητικά και θεσμικά, πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης του 70% για το 2023, την προηγούμενη Παρασκευή, αποτελεί μία ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας στα αυτονόητα από την κυβέρνηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του κόμματος, όπου και προστίθεται:

«Αν αυτό δεν είναι απτή απόδειξη πολιτικής διπολικής συμπεριφοράς ή πολιτικού σουρεαλισμού, τότε είναι είτε ομολογία πλήρους αποτυχίας είτε απόπειρα αποποίησης ευθυνών από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Σε κάθε όμως περίπτωση, παραμένει, δυστυχώς, γεγονός ότι η Κυβέρνηση των Αρίστων και το Επιτελικό της Κράτος, εξακολουθεί να «παίζει», εδώ και 4,5 χρόνια, με τον κόπο και την ίδια την επιβίωση του πολύπαθου αγροτικού κόσμου, είτε με επικοινωνιακά «φτιασίδια» είτε με την πρόσφατη, αλαζονική «επίκληση» του 41%.

Όπως τονίζεται επίσης, «η προσπάθεια του υπουργού κ. Αυγενάκη να μεταθέσει τις βαρύτατες ευθύνες του στους διορισμένους από τον ίδιο στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν πείθει κανέναν, ούτε φυσικά απονέμει την επιβεβλημένη δικαιοσύνη για ένα πρώτου μεγέθους έγκλημα σε βάρος εκείνων που παράγουν τον πρωτογενή πλούτο στη χώρα μας. Το γιατί φθάσαμε σήμερα σ’ αυτό το εθνικό ναυάγιο με τις επιδοτήσεις, είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει άμεσα και σε βάθος η Ελληνική Δικαιοσύνη» τονίζει ο κ. Κόκκαλης.

Στη συνέχεια μάλιστα υποστηρίζει πως «το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης, είναι να υποβάλει την παραίτησή του από υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Όχι μόνον ως ελάχιστη πράξη πολιτικής ευθιξίας, αλλά και γιατί έχει αποδείξει με τη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα, πως ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται είναι επικίνδυνος και προς τους Έλληνες αγρότες και προς την ίδια τη Δημοκρατία» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο κάνει σαφές ότι το κόμμα δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει στον «κατήφορο» της Νέας Δημοκρατίας στον αγροτικό τομέα, αλλά παραμένει απόλυτα προσηλωμένο στον αγώνα «προκειμένου να επανέλθει σύντομα η σταθερότητα, η εντιμότητα, η διαφάνεια, η ελπίδα, η κοινωνική ευαισθησία, η λογοδοσία και η δικαιοσύνη,  που τόσο έχει ανάγκη αγροτικός κόσμος, αλλά κυρίως ο τόπος μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει