Έρευνα-μαμούθ με δεκάδες καταθέσεις γυναικών ενώπιον του Οργανωμένου

-Στο επίκεντρο οι εικονικές ωοληψίες και εμβρυομεταφορές

Περισσότερες από 220 γυναίκες έχουν κληθεί να καταθέσουν μέχρι σήμερα στο Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει ο αρμόδιος Εισαγγελέας και αφορά στην πολύκροτη υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής στα Χανιά με τη «βιομηχανοποίηση» γεννήσεων.

Πρόκειται για γυναίκες από διάφορες περιοχές της Κρήτης που είχαν απευθυνθεί στην ιδιωτική κλινική για τις διαδικασίες της ωοληψίας και της εβρυομεταφοράς. Αυτό που διερευνάται τώρα είναι να διαπιστωθεί εάν  είχαν πέσει θύματα απάτης και ενώ υποβάλλονταν κανονικά σε κατάσταση μέθης για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές ενέργειες, στην πραγματικότητα όλα ήταν εικονικά.

Ουσιαστικά το κομμάτι αυτό της έρευνας προέκυψε μετά την έφοδο της αστυνομίας στο ιδιωτικό κέντρο καθώς στις εγκαταστάσεις της κλινικής βρέθηκαν,  μεταξύ άλλων,  σημαντικά ευρήματα, με λίστες ονομάτων που δεν ήταν καταχωρισμένα στα επίσημα αρχεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος κύκλος αυτής της προκαταρκτικής ολοκληρώνεται καθώς εκκρεμούν κάποιες ακόμα καταθέσεις,  πριν επιστραφεί ο φάκελος της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει