Δράσεις για την τουριστική προβολή

Δράσεις για την τουριστική προβολή και την εξωστρέφεια του νησιού με την φιλοξενία δημοσιογράφων -blogger και τηλεοπτικών παραγωγών συνεχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα:

Τηλεοπτικά Γυρίσματα για την εκπομπή “Married at First Sight”

Στο πλαίσιο προβολής του γαμήλιου τουρισμού στην Κρήτη, η βελγική τηλεοπτική εκπομπή “Married at First Sight”, η οποία απευθύνεται σε νεαρά ζευγάρια και νεόνυμφους, πραγματοποίησε τηλεοπτικά γυρίσματα στο νησί μας κατά το χρονικό διάστημα 3 έως τις 8 Οκτωβρίου 2023. Το εν λόγω ταξίδι διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών. Η εκπομπή θα προβληθεί σε prime time zone στο TV channel RLT-TVI, σε 3 διαφορετικά επεισόδια διάρκειας 22 λεπτών το καθένα, ενώ η τηλεθέαση του κάθε επεισοδίου αγγίζει τους 1,16 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν το ζευγάρι των παρουσιαστών, ένας δημοσιογράφος/παραγωγός και ο εικονολήπτης. Η ταξιδιωτική τους εμπειρία κατά την παραμονή τους στην Κρήτη εμπλουτίστηκε με βόλτα με σκάφος στον κόλπο του Μεραμπέλου καθώς και με συμμετοχή στο εργαστήριο παρασκευής φυτικών καλλυντικών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Ακόμη, φιλοξενία travel bloggers από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με την Jet2Holidays.

Εκπομπή της σερβικής τηλεόρασης

Η Κρήτη αποτέλεσε τον σταθμό τηλεοπτικών γυρισμάτων του KITCHEN TV της Σερβίας, κατά το χρονικό διάστημα 17-22 Οκτωβρίου 2023. Η συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας είχε σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς της Κρήτης και της τοπικής της κουζίνας.

Η συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή, η οποία προβάλλεται σε 8 χώρες και έχει περισσότερους από 6 εκατομμύρια συνδρομητές, καταγράφει τις αυθεντικές ιστορίες που προσφέρει ο προορισμός σε συνδυασμό με τη γαστρονομία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει