Χανιά: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο ιμάμης που καλεί σε ένοπλη τζιχάντ για τη Γάζα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών Ασφαλείας στη δυτική Κρήτη αλλά και σε κεντρικό επίπεδο έχει μπει σύμφωνα με πληροφορίες  τις τελευταίες ημέρες ένας Αιγύπτιος ιμάμης, ο οποίος και τη δεκαετία του 2000 είχε κινήσει το ενδιαφέρον αρμόδιων υπηρεσιών για τις σχέσεις του με τους Ταλιμπάν και τον Μπιν Λάντεν, το διάστημα που βρισκόταν στο νησί.  Η δραστήρια… επανεμφάνισή του, λόγω των τραγικών γεγονότων στη Γάζα έχει σημάνει συναγερμό στις διωκτικές Αρχές, μετά και την ύπαρξη σχετικών βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, μέσα από τα οποία υποστηρίζει την ένοπλη τζιχάντ αλλά και σε συναντήσεις με ομόθρησκούς του σε χώρους θρησκευτικής λατρείας στην πόλη των Χανίων.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται για ημέρες τώρα υπό διακριτική παρακολούθηση, κάτι που είχε γίνει και πριν από περίπου μία 20ετία, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε επαφές οικονομικού χαρακτήρα με το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Επισήμως, δεν έχει συλληφθεί από την Αστυνομία, ωστόσο οι κινήσεις του προκαλούν πάντα το  ενδιαφέρον των Αρχών. Στα Χανιά, η μεγάλη για επαρχιακή πόλη μουσουλμανική κοινότητα, πάντοτε κεντρίζει το ενδιαφέρον των Αρχών, χωρίς όμως να έχει προκαλέσει προβλήματα στις διωκτικές Αρχές. Ωστόσο, φαίνεται ότι σε κάθε κήρυγμά του Αιγύπτιου ιμάμη, πλήθος κόσμου τον ακολουθεί, κάτι που προκαλεί εντύπωση ακόμα και σε άτομα που γνωρίζουν αυτού του είδους τα θέματα.

Αστυνομική πηγή από τα Χανιά που ρωτήθηκε μάς είπε ότι «στην παρούσα φάση οι δραστηριότητές του ελέγχονται, όπως ελέγχονται όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και όταν είχαν υπάρξει πληροφορίες για τη σχέση που φερόταν να είχε αναπτύξει με τρομοκρατικές οργανώσεις εκτός Ελλάδος. Γνωρίζουμε τις φιλικές του θέσεις υπέρ της μουσουλμανικής αδελφότητας και τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει