Τι γυρεύει ο Κασσελάκης στον Άρειο Πάγο

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να συναντήσει σήμερα το πρωί στις 9.30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο πριν από την επίσημη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Επίσημα από την Κουμουνδούρου, δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επίσκεψης Κασσελάκης στον Άρειο Πάγο, ωστόσο φαίνεται πως συνδέεται με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, δια της εκπροσώπου Τύπου του Δώρας Αυγέρη κάνει λόγο για «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης εν μέσω νέων αποκαλύψεων με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αρνείται να απαντήσει στις αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την «ποινικά και πολιτικά κολάσιμη λειτουργία του ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ – PREDATOR».

«Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις πολύπλευρες ευθύνες της για το σκάνδαλο των υποκλοπών, να περιορίσει την εμπλοκή της και να υποβαθμίσει το μέγεθός του, δεν θα τα καταφέρει με την ένοχη σιωπή της και κάθε άλλη μεθόδευση που έχει επιλέξει» τονίζει η Δώρα Αυγέρη υπογραμμίζοντας ότι «τα ζητήματα της Δημοκρατίας, της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτές “παράπλευρες απώλειες” ενός “επιτελικού παρακράτους” στην υπηρεσία ενός ανθρώπου και μιας παράταξης».

Η Δώρα Αυγέρη παράλληλα επικαλούμενη τις καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου στην επιτροπή LIBE του Ευροκοινοβουλίου, για απειλές, διώξεις των μελών της που διερευνούσαν την υπόθεση, αντισυνταγματικές αλλαγές στη σύνθεσή της και ενέργειες που συντηρούν τον διεθνή διασυρμό της χώρας, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις.

«Ότι η κυβέρνηση αποτελεί μέρος του προβλήματος είχε γίνει σαφές και ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του Κυρ. Μητσοτάκη, στον άμεσο έλεγχο του οποίου βρίσκεται η ΕΥΠ. Σ’ αυτόν τον λαό οφείλει πρώτα απ’ όλα εξηγήσεις η κυβέρνηση και να είναι σίγουρη ότι θα αναγκαστεί να τις δώσει» επισημαίνει η Δώρα Αυγέρη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει