Σεισμόπληκτοι: Από την αρωγή στην αφαίμαξη

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ...

Δεν έχει πάτο η πολιτική αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου, αφού μετά την επώνυμη καταγγελία για απροειδοποίητη είσπραξη χρημάτων από την ΑΑΔΕ από χρήματα της κρατικής αρωγής, ακολούθησε και νέα καταγγελία… και όπως φαίνεται έπεται συνέχεια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δυστυχώς δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μεμονωμένο «ατυχές» περιστατικό αλλά με μια πολύ στοχευμένη επιχείρηση οικονομικής αφαίμαξης συνανθρώπων μας που δεν μπορούν να συνέλθουν από το ισοπεδωτικό χτύπημα του εγκέλαδου. Το όλο θέμα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, έρχεται στον απόηχο των διαμαρτυριών για την έξωση των σεισμόπληκτων (που είναι ενοικιαστές και όχι ιδιοκτήτες σπιτιών) από τους  οικίσκους, για τα οποία δεν υπάρχει καμία επίσημη δικαιολογία από την Κυβέρνηση.

Το επίμαχο θέμα της απροειδοποίητης είσπραξης χρημάτων από την ΑΑΔΕ από χρήματα της κρατικής αρωγής, αποκάλυψε ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων «Ελπίδα», που έχει γίνει αποδέκτης και άλλης καταγγελίας που όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι η τελευταία. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γκαντάτσιος τονίζει ότι μετά τη δημοσιοποίηση της αποκάλυψης ότι δεσμεύτηκαν τα χρήματα της αρωγής και του φοιτητικού επιδόματος για χρέη στην Εφορία, ήρθε και νέα καταγγελία που επιβεβαιώνει ότι υπάρχει αντίστοιχο περιστατικό. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Ότι τα χρήματα που η Πολιτεία δίνει για να αποκατασταθούν τα σπίτια των σεισμόπληκτων σε ακατάσχετο λογαριασμό, τα κατάσχουν οι τράπεζες με εντολή της ΑΑΔΕ για να πληρωθούν εκκρεμότητες στην Εφορία. Άρα καταργείται πανηγυρικά η έννοια του ακατάσχετου λογαριασμού. Παράλληλα όμως ανοίγει και ένα νέο κεφάλαιο διότι το κράτος όταν διαπιστώσει ότι ο σεισμόπληκτος του οποίου τα χρήματα κατασχέθηκαν  για χρέος στην εφορία, δεν κατάφερε να χτίσει το σπίτι του, θα του ζητήσουν και τα ρέστα… δηλαδή το χρηματικό ποσό που του είχε διατεθεί αλλά στην πορεία κατασχέθηκε.

Ένας φαύλος κύκλος δηλαδή με θύματα τον τόσο ταλαιπωρημένο σεισμόπληκτο κόσμο του Αρκαλοχωρίου, που μάχεται μέσα από απερίγραπτες αντιξοότητες για να κρατηθεί όρθιος και να στηρίξει τον τόπο του. «Το ίδιο το δημόσιο έρχεται για ακόμη μία φορά σε πλήρη αναντιστοιχία μ’ αυτά που δια νόμου και εγκυκλίων έχει θεσμοθετήσει με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται χωρίς δική τους υπαιτιότητα..» τονίζει ο κ. Γκαντάτσιος ο οποίος απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες «να πραγματοποιήσουν συνεχείς ελέγχους στους λογαριασμούς τους και στα ποσά της κρατικής αρωγής που κατατέθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ανάλογα περιστατικά βίαιης παρακράτησης χρημάτων της αδέσμευτης κρατικής αρωγής από οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα, ΝΠΔΔ, Εφορία, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο emai του συλλόγου [email protected] για να υπάρξει ενημέρωση και να κινηθεί η ανάλογη διαδικασία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει