Προσπάθειες να ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία

Σκοπό να συνδεθεί ξανά και άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία έχει ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος και προβλέπεται σήμερα να ζητήσει από τα στελέχη του για μία ακόμα φορά να συνομιλήσουν με τον κόσμο και να αναδείξουν όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Γι’ αυτό άλλωστε και στο πλαίσιο συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκαλείται σήμερα το απόγευμα στις 6.00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να μετέχουν όλοι οι συντονιστές και αναπληρωτές των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η περιοδεία Κασσελάκη σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Λάρισα, θεωρείται ότι πήγε πάρα πολύ καλά, με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επικεντρώνεται πλέον στην ακρίβεια και τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα τεθεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το προσχέδιο του κυβερνητικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κι αντιμετωπίζει τον προϋπολογισμό ως προϋπολογισμό ακρίβειας και σε αυτό το πλαίσιο σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Σύμφωνα με τις πηγές της Κουμουνδούρου επίσης θα αναλυθεί το Σχέδιο Νόμου  του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις». Ένα νομοσχέδιο, το οποίο κάτω από τον ευφημισμό του τίτλου και τον ψευδεπίγραφο μανδύα αξιοκρατίας, ουσιαστικά διαιωνίζει τον άκρατο κομματισμό και την ευνοιοκρατία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με την αντίκρουση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, σε συνεργασία με θεσμικούς και συλλογικούς φορείς θα παρουσιάσει στους πολίτες ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ξεδιπλώνοντας τη δική του εναλλακτική πρόταση για την στελέχωση των Διοικήσεων του Δημοσίου, με οδηγό τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται η συνάντηση Κασσελάκη με Μητσοτάκη στις 10.00 το πρωί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε ότι η συνάντηση θα έχει και θεσμικό χαρακτήρα, ωστόσο, δεν θέλησε να επεκταθεί σε ζητήματα όπως η ατζέντα της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει