Πατριανάκος: Τα μόνα μέτρα μετακινήσεις και “εντέλλεσθε”

“Αγωνιούμε για την κατάσταση στη δημόσια υγεία αλλά δεν καταστροφολογούμε” είπε στην “Π” ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος, με αφορμή την ανακοίνωση του συλλόγου για τις εξελίξεις στη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα στο Βενιζέλειο.

Μεταξύ άλλων τονίζεται:

“Στα τέλη Ιουλίου ο ΙΣΗ σε ανακοίνωσή του σημείωνε ότι η κάλυψη των αναγκών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που δεν λύνεται με μετακινήσεις από Νοσοκομεία άλλων νομών, ότι η πρακτική  αυτή είναι επιστημονικά επισφαλής σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση και θεραπεία των νοσηλευόμενων και ότι τελικά η πρακτική αυτή ναρκοθετεί το μέλλον της λειτουργίας των υπολοίπων Παθολογικών κλινικών του νησιού.

Προβλέψαμε από τότε την δυσλειτουργία των Παθολογικών, Αναισθησιολογικών και Ακτινολογικών Τμημάτων και όχι μόνο, λόγω της υποστελέχωσης και της απουσίας οικονομικών και επιστημονικών κινήτρων.

Αρχές Αυγούστου οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Κρήτης προκαλέσαμε  από κοινού σύσκεψη, με την 7η ΥΠΕ και τους διοικητές των Νοσοκομείων, για τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζαν τα νοσοκομεία,   προτείνοντας  μέτρα  ουσιαστικά και με προοπτική τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσομακροπρόθεσμα.

Δυστυχώς, ενώ κάποια από τα  βραχυπρόθεσμα μέτρα ικανοποιήθηκαν, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική αντιμετώπιση της υποστελέχωσης της Παθολογικής  Κλινικής του Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις και τα «εντέλλεσθε» να είναι τα μόνα μέτρα που  εξακολουθούν να υφίστανται”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ“Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που δημιουργεί αυτή η κατάσταση, είχαμε την παραίτηση του προσωρινού διοικητή και διευθυντή της  Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου και εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας κ. Λυδάκη.

Θα θέλαμε και πάλι να τονίσουμε ότι με ανησυχία παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα και δυστυχώς δεν διαβλέπουμε το πλάνο το οποίο θα οδηγήσει στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Τα «εντέλλεσθε» σαφώς και δεν αποτελούν λύση, αλλά διαιώνιση του προβλήματος και εφόσον συνεχισθούν προβλέπουμε ότι θα αποδιοργανώσουν σύντομα τη λειτουργία και των υπολοίπων Παθολογικών Κλινικών.  Ήρθε η ώρα για έμπρακτες αποδείξεις από το Υπουργείο για το σχέδιο λειτουργίας του ΕΣΥ και για τα μέτρα άμεσης ανάταξης  των προβλημάτων” καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει