Ο κόκκινος ήλιος του Σπίρτζη

Δεν κρατιέται ο Σπίρτζης να πάει το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ! Ή το ανάποδο… Την πρόταση περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες ευρωεκλογές επανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος την ίδια στιγμή χαρακτήρισε «αστειότητες» όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες περί τρολ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για συνεργασία όχι μόνο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ανθρώπων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου που έχουν ιδιωτεύσει, απογοητευμένοι μαζί με ανεξάρτητες κινήσεις της κοινωνίας.

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης προειδοποίησε ότι στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος οι δύο πόλοι στη χώρα να είναι δεξιά και ακροδεξιά.

«Να κατεβούν ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ μαζί σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, με συγκεκριμένη ατζέντα. Ο λαός θα κρίνει αν επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει αυτή τη συνεργασία. Χρειάζεται συσπείρωση της Κεντροαριστεράς» υπογράμμισε εκ νέου ο κ. Σπίρτζης.

Και εξήγησε: «Σήμερα έχουμε δύο κόμματα που θέλουν, αλλά δεν δείχνουν να διεκδικούν. Για να γίνει αυτό εφικτό, θα πρέπει να έχουμε μεγάλο πόλο μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Είχαμε στρατηγική ήττα. Από το 32% πήγαμε στις δεύτερες εκλογές στο 17%. Δεν έχουμε την πολυτέλεια διαφορετικές εκφράσεις του προοδευτικού κόσμου να είναι διαιρεμένες. Οφείλουμε να αφήσουμε τις διαιρέσεις, να βρούμε κοινή πλατφόρμα και πλαίσιο και να ομογενοποιηθούμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει