Τους παίρνουν τους οικίσκους, τους παίρνουν και την … Αρωγή στο Αρκαλοχώρι

Από την μία μεριά τα  δίνει κι από την άλλη μεριά τα … παίρνει το Κράτος στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου.

Ο λόγος για χρήματα της Κρατικής Αρωγής, που ενώ είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου το 2021, αφαιρέθηκαν από συγκεκριμένους λογαριασμούς, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων για οφειλές των δικαιούχων προς τα δημόσια ταμεία.

Όσο κι αν ακούγεται εξωπραγματικό, το συγκεκριμένο περιστατικό ισχύει και δεν είναι μόνο ένα, τη στιγμή, που όπως διευκρινίζεται σε όλους τους τόνους, τα χρήματα της κρατικής αρωγής είναι σε κάθε περίπτωση ακατάσχετα. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα» μάλιστα, εκτιμάται ότι δεσμεύσεις ποσών «Αρωγής» έχουν γίνει σε τουλάχιστον 40 περιπτώσεις, ενώ παραμένει άγνωστο το γεγονός το πώς θα προχωρήσει το Κράτος και ποια στάση θα κρατήσει απέναντι σε απλούς πολίτες κι επαγγελματίες που μάχονται για να ξαναμπούν στο στίβο της ζωής και για να χτίσουν, στην κυριολεξία ξανά τον τόπο τους, χωρίς την υποστήριξη σχεδόν κανενός.

Κι όλα αυτά ενώ 13 οικογένειες έχουν ήδη ενημερωθεί πως θα πρέπει να εγκαταλείψουν τους οικίσκους στους οποίους διαμένουν και να μετακινηθούν αλλού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει