Και τώρα τι θα γίνει με την ΚΕΔΕ;

Αλήθεια τι θα γίνει τώρα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, που έχει αρχαιρεσίες κατά τον Φεβρουάριο για την εκλογή νέου προέδρου; Μετά την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη, η ΝΔ πρέπει να βρει υποψήφιο που να συσπειρώνει -πριν  είχε ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει Μπακογιάννη αλλά τώρα χάλασαν τα σχέδια. Πρώτη επιλογή αναγκαστικά θα είναι ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, που διαδέχθηκε τον Δημήτρη Παπαστεργίου. Αλλά ερείσματα στο χώρο των γαλάζιων δημάρχων έχει και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ο δήμαρχος Βάρης, Βουλιαγμένης, Βούλας δείχνει να έχει ισχυρά ερείσματα όχι μόνο στους δημάρχους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία αλλά και ευρύτερα στους εκλεγμένους χωρίς κομματικό χρίσμα και συγκεντρώνει έτσι ισχυρές πιθανότητες να είναι ευρύτερα αποδεκτή μια υποψηφιότητα του. Πολλοί δε είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η εμπειρία του Κωσταντέλλου στην τοπική αυτοδιοίκηση, είναι από τα εχέγγυα για μια καλή πορεία της ΚΕΔΕ.

Για το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερα φυσικά εξελέγησαν αρκετοί   αλλά παραμένει μειοψηφία. Βέβαια υπάρχουν οι συμμαχίες, θα μπορέσει; Ακούγεται το όνομα του Γιάννη Κωνσταντάτου. Ο νεαρός δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης εκλέχτηκε τρίτη φορά και με άνεση δήμαρχος, είναι από τη νέα γενιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει