­Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ

Αυστηρή προειδοποίηση προς το Ισραήλ απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σημείωσε ότι, η χώρα, με την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, έχει «περάσει τις κόκκινες γραμμές» και αυτό «θα μπορούσε να οδηγήσει άλλες πλευρές να περάσουν στη δράση».

«Ποτέ δεν υπήρξε προειδοποίηση για τις επιθέσεις της Χαμάς» – Πολιτικό «σεισμό» προκαλεί ο Νετανιάχου με ανάρτηση στο Χ.

Η Τεχεράνη υποστηρίζει τη Χαμάς, που βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια στιγμή, το Ισραήλ βομβαρδίζει έκτοτε αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας και πρόσφατα ενέτεινε τη δράση της. Ο Ιρανός πρόεδρος, σε ανάρτησή του στο X, προειδοποίησε πως, «τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος πέρασαν τις κόκκινες γραμμές, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ωθήσει όλους τους άλλους να περάσουν στη δράση». Όπως πρόσθεσε, «η Ουάσινγκτον μας ζήτησε να μην κάνουμε τίποτα, αλλά αυτοί συνεχίζουν να προσφέρουν ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ».

Ο πρόεδρος του Ιράν παραχώρησε και συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera όπου και διευκρίνισε ότι, η χώρα του, «θεωρεί καθήκον της» να στηρίξει «τον άξονα της αντίστασης», στον οποίο και περιλαμβάνονται ένοπλες οργανώσεις, όπως η Χαμάς ή η Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Πρόσθεσε, όμως, πως «οι οργανώσεις της αντίστασης είναι ανεξάρτητες όσον αφορά τις απόψεις τους, τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει