Με την παρέλαση κορυφώθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου

Με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ. Ευγένιου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ελευθέριο Αυγενάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φραγκίσκο Παρασύρη, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τον εκπρόσωπο του δημάρχου Ηρακλείου, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, κομμάτων, Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους φορέων, αντιστασιακών οργανώσεων και θυμάτων πολέμου.

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη και δοξολογία περιλάμβαναν μεταξύ άλλων οι εκδηλώσεις
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη και δοξολογία περιλάμβαναν μεταξύ άλλων οι εκδηλώσεις

H καθιερωμένη παρέλαση άρχισε λίγο αργότερα με έναρξη την λεωφόρο δημοκρατίας στο ύψος του Μνημείου Μάχης Κρήτης με κατάληξη την Πύλη Ιησού.

Στην παρέλαση συμμετείχαν τα τμήματα της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου, Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών–Διασωστών-Ναυαγοσωστών), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών,  του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, του ειδικού Γυμνασίου, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων, του Ε.Ε.Γ.Λ., των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.,  των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γενικών Ενιαίων Λυκείων Ηρακλείου, των ΕΠΑ.Λ., του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

 Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ το ‘‘παρών’’ έδωσε και ο Μάξιμος Σενετάκης
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ το ‘‘παρών’’ έδωσε και ο Μάξιμος Σενετάκης

Λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών, στη φετινή παρέλαση συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 5:30 το απόγευμα με την επίσημη υποστολή της σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Με την στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
Με την στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
Μπορεί επίσης να σας αρέσει