Μέχρι την Δευτέρα η απόφαση για την διακοπή του ντέρμπι

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Μετά από μαραθώνια διαδικασία που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες πραγματοποιήθηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης  του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  που διακόπηκε εξαιτίας τραυματισμού του ποδοσφαιριστή των «πρασίνων» Χουάνκαρ για ρίψη κροτίδων από την εξέδρα.

Το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ έδωσε διορία ως σήμερα το πρωί σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να καταθέσουν τα υπομνήματά τους γραπτώς πριν λάβει την απόφασή του. Η απόφαση αναμένεται το αργότερο ως τη Δευτέρα (30/10) το πρωί, χωρίς να αποκλείεται να εκδοθεί ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όσα έγιναν στη διαδικασία

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να εκφράζει ενστάσεις σχετικά με τη νομιμότητα πρόσθετης παρέμβασης του Παναθηναϊκού, καθώς όπως υποστήριξαν οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» ο Παναθηναϊκός δεν είχε δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

Ακολούθησε η εξέταση μαρτύρων όπου πρώτος μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

«Αμφισβητώ ότι έπεσε στο σημείο που ήταν ο παίκτης για να του δημιουργήσει πρόβλημα. Ο διαιτητής έρχεται και λέει εσύ αποφασίζεις για το αν είναι fit or not fit για να συνεχίσει. Για μένα είναι λάθος το fit or no fit. Έπρεπε να είναι able or not. Ο διαιτητής είπε μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο και αν δεν μπείτε είστε εσείς υπεύθυνοι που δεν θα γίνει ο αγώνας», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καραπαπάς.

Από πλευράς Παναθηναϊκού κατέθεσε ο αντιπρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

«Οι παίκτες έφυγαν γιατί είδαν έναν συμπαίκτη τους σχεδόν ημιλιπόθυμο», τόνισε απαντώντας στο γιατί ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δικόγραφα στα οποία ο Ολυμπιακός περιγράφει πολύ καλύτερα από μένα γιατί είναι παράλογο να έμεναν στον αγωνιστικό χώρο παίκτες που έβλεπαν τον προπονητή τους να τον χτυπάει κάτι».

Γιατρός Παναθηναϊκού: «Εσύ θα τον έβαζες; Μου είπε όχι»

Τελευταίος μάρτυρας ήταν ο γιατρός του Παναθηναϊκού. Εκείνος ξεκαθάρισε πως ο Χουάνκαρ ήταν τραυματίας και δεν χρειάζεται να έχει αίμα για να αποδειχθεί αυτό. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ρώτησε μέχρι και τον γιατρό του αγώνα κύριο Γώγο αν θα τον έβαζε να παίξει κι εκείνος είπε όχι. Η εκδίκαση ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των νομικών των δύο ομάδων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει