Εμφανή βελτίωση στην καθαριότητα βλέπει η Λότζια

ΕΔΩΣΕ… ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ 200 ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ / Παραμένουν τα προβλήματα δίπλα στους κάδους, πρόστιμα για την ανεξέλεγκτη ρίψη ενεργοποιεί ο Δημος

Περισσότερες από 200 αυτοσχέδιες χωματερές σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου κατάφεραν να αποκαταστήσουν μέσα σε ένα 15νθημερο, τα συνεργεία που επιστρατεύτηκαν μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο πρώτο 10ήμερο συγκεντρώθηκαν πάνω από 350 τόνοι άχρηστων υλικών που είχαν πεταχτεί στο δρόμο, βυθίζοντας την πόλη σε μια απίστευτη παρακμή.

Επόμενος στόχος της Λότζια είναι να πατάξει το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων που, όπως διαπιστώνεται, λειτουργεί σαν Λερναία Ύδρα, καθώς συχνά τα σημεία που καθαρίζονται, γεμίζουν ξανά μπάζα, κλαδιά και κατεστραμμένα έπιπλα.

Στην κατεύθυνση αυτή, με εντολή του κ. Λαμπρινού ενεργοποιούνται βαρύτατα πρόστιμα σε όσους ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα απορρίμματα τους και μάλιστα έχει δοθεί εντολή  να εργαστούν υπερωριακά οι επόπτες καθαριότητας για να εντοπίζονται οι παραβάτες ακόμα και τις νυχτερινές ώρες. Είτε συνειδητά είτε με αμέλεια είναι ασυγχώρητη η ρίψη των απορριμμάτων τονίζει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας Μ. Παττακός, ο οποίος τονίζει ότι πρόστιμα θα ξεκινούν από 300-500 ευρώ και θα ανεβαίνουν κατακόρυφα με βάση το εύρος και το είδος της ρύπανσης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ο στόχος που είχε τεθεί  έχει επιτευχθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο, αφού με το συντονισμό του δημάρχου πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού σε δεκάδες διάσπαρτες χωματερές τις οποίες κατάφεραν να εξαφανίσουν συνεργεία εργαζομένων της πολιτικής προστασίας, της αυτεπιστασίας και της τεχνικής υπηρεσίας με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων στην καθαριότητα που δούλεψαν αδιάκοπα, γενναιόδωρα και αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τα συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας δε σταματούν να μαζεύουν μπάζα, κλαδιά και κατεστραμμένα έπιπλα που είναι τα δομικά υλικά αμέτρητων αυτοσχέδιων χωματερών που έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας με τη συνδρομή μηχανημάτων και της τεχνικής υπηρεσίας καταβάλλουν ένα τιτάνιο αγώνα προκειμένου να φέρουν βόλτα ένα απίστευτο σκηνικό παρακμής που αναπτύσσεται κυρίως περιφερειακά της πόλης όπου καταγράφεται μια ανεξέλεγκτη ρίψη άχρηστων υλικών. Η νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε με τις αμέτρητες χωματερές είναι ξεκάθαρη απόρροια της σταδιακής παράλυσης της υπηρεσίας καθαριότητας από προσωπικό, που μετρά απώλειες σε οδηγούς, σε συνοδούς απορριμματοφόρων και σε οδοκαθαριστές.

Την ίδια στιγμή όμως αποδείχτηκε ότι ήταν καίριο και το πλήγμα της προεκλογικής περιόδου, όπου η φρενίτιδα του προεκλογικού αγώνα, στον οποίο είχε αφιερωθεί ολοκληρωτικά ένα σημαντικό μέρος της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου, αποσυντόνισε λειτουργικά δυστυχώς και την υπηρεσία καθαριότητας που στέκεται όρθια χάρη στην υποδειγματική φιλοτιμία και την επαγγελματική συνέπεια  των ανθρώπων της. Τα προβλήματα αυτά σε σημαντικό βαθμό αναμένεται να αναταχθούν μέσα από 72  νέες προλήψεις 8μηνων συμβασιούχων που αναμένεται να ενισχύσουν δυναμικά την υπηρεσία.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος της καθαριότητας δεν μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς την αποφασιστική συνδρομή των πολιτών που έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με το 2831 409600 -1-2 για τη μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει