Τρία σενάρια για το δυστύχημα στο Αγιοφάραγγο

Τρία ενδεχόμενα εξετάζονται από την αστυνομία αναφορικά με τα αίτια της μοιραίας πτώσης στο Αγιοφάραγγο, η οποία στοίχισε τη ζωή στον 38χρονο από την Αθήνα. Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται μετά από την ανάλυση των φωτογραφιών από ειδικούς αλλά και από τις καταθέσεις που δόθηκαν είναι ο άτυχος 38χρονος να έκανε slackline χωρίς να έχει ασφάλεια, free solo, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να υπήρξε αστοχία στον προσωπικό του εξοπλισμό, κάτι που σημαίνει ότι ίσως η αυτασφάλειά του  να μην τοποθετήθηκε σωστά και το τρίτο ενδεχόμενο, που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αναφέρει ότι ο άτυχος άνδρας στην προσπάθειά του να διορθώσει κάτι στους ιμάντες, να υπήρξε κάποιο πρόβλημα που και ο ίδιος να μην αντιλήφθηκε εγκαίρως. Ως προς αυτό το ενδεχόμενο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί από τη θέση που βρέθηκε το πτώμα του.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όπως τόνισαν στην «Π» άτομα που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα «το κακό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε η παρουσία σχοινοσυντρόφου, ενός δηλαδή δεύτερου ατόμου που θα ήταν τα «μάτια» του ατόμου που σκοινοβατεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος Νίκος σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να ισορροπήσει και να περπατήσει επάνω σε τεντωμένους ιμάντες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει