ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Απαιτείται συνεχής πειθαρχία και συνέπεια από την Ελλάδα

Με οικοδεσπότη τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και θέα την Ακρόπολη, συνεδριάζει  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι εργασίες  του συμβουλίου που απαρτίζεται από τα   26 μέλη του Δ.Σ.   – τα 20 διοικητών των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ευρωζώνης και τα έξι μελη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ – θα ολοκληρωθούν αύριο νωρίς το απόγευμα και θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου της Κριστίν Λαγκάρντ.

Πάντως η Κριστίν Λαγκάρντ είχε μόνο  επαίνους  για την μεταμνημονιακή Ελλάδα  ενώ αναφέρθηκε και στις «τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων που άλλαξαν τα πράγματα για τη χώρα».

Ζήτησε όμως τη  συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας  ενώ  επαίνεσε τις προσπάθειες και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απ’ τους οίκους αξιολόγησης.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να γιορτάσουμε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, των οίκων αξιολόγησης και των επενδυτών, στην ελληνική οικονομία, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει επισκόπηση των εξελίξεων και των προοπτικών στο μέτωπο του πληθωρισμού και γενικότερα της οικονομίας της Ευρωζώνης σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση της 14ης Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, για πρώτη φορά μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις τους περασμένους 15 μήνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει