Ένας δίσκος που ηχογραφήθηκε μέσα στις φυλακές

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΥΠΕΡ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα στην Αγιά Χανίων ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου η ιδιαίτερη μουσική παραγωγή με τίτλο «ΚΑΝΕΛΛΟΣ», η οποία αποτελείται από 7 βιωματικά και αλληγορικά τραγούδια σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του Γιώργου Στρατάκη.

Η ηχογράφηση έγινε στις 27 Ιουλίου 2023, έπειτα από τις σχετικές εγκρίσεις τόσο της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο διαθεματικού σχεδίου δράσης συγκεκριμένου project.

Την ευθύνη της ενορχήστρωσης κατά την αυθημερόν 6ωρη ηχογράφηση στις 27 Ιουλίου 2023 ανέλαβε ο Νίκος Στρατάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα έσοδα από τις διαδικτυακές πωλήσεις αλλά και από τις πωλήσεις του φυσικού αρχείου (cd, βινύλιο) που κυκλοφορεί από τη  δισκογραφική εταιρεία Northern Pinwheel – Voreios Anemomylos, θα διατεθούν στον σύλλογο συμπαραστάσεως κρατουμένων «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» (www.onisimos.gr, τηλ. 21 03622017 & 210 3645305) και στην ιεραποστολική αδελφότητα «ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ» (https://diakonia-filakon.gr/, τηλ. 23920 22252).

Αμφότεροι αυτοί οι σύλλογοι μη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος βοηθούν έμπρακτα τις κοινωνικές υπηρεσίες όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων στην ελληνική επικράτεια, που με τη σειρά τους βοηθούν όσο μπορούν τους άπορους κρατουμένους για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Ο Γιώργος   Στρατάκης γράφει για τον “Κανέλλο”:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΥΠΕΡ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ 
Ένας δίσκος που ηχογραφήθηκε
μέσα στις φυλακές  
“…..ένα παράθυρο δυτικά των φυλακών Χανίων στην υπηρεσία όπου εργαζόμουν, κάθε φορά που έφτανε μια μεταγωγή, καθώς άνοιγε η κεντρική πόρτα, “τρύπωνε” ένας αδέσποτος σκυλάκος. Ερχόταν και καθόταν απέναντι, ενώ μέσα από το παράθυρο ήμασταν εμείς: Ο Παπουτσάκης Νίκος ο υπεύθυνος υπηρεσίας, ο Μαυριδάκης Αντώνης ο ψυχίατρος, ο Ναίμ Ουλά απο το Πακιστάν κι εγώ…!

Λόγω του τριχώματος του τον ονομάσαμε ΚΑΝΕΛΛΟ και φροντίζαμε τις περισσότερες φορές να του κρατάμε φαγητό από τα μαγειρεία των φυλακών για την κάθε επίσκεψη του.

…”Ένας αδέσποτος σοφός σκυλάκος… ο ΚΑΝΕΛΛΟΣ… ο καλύτερος του φυλακοχωργιού, μου επιβεβαίωσε πως: η ζωή συνεχίζεται και υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα που έχουν αξία εκτός από την τροφή, όπως η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η κατανόηση, η προσοχή, η αγάπη κι ο σεβασμός…!

Συνδεθείτε τώρα σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Spotify, Amazon & Apple Music), καθώς και στο επίσημο κανάλι του Γιώργου Στρατάκη στο YouTube και ακούστε τα 7 καινούργια βιωματικά και αλληγορικά τραγούδια, των οποίων τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο ίδιος, και βοηθήστε με αυτό τον τρόπο τις κοινωνικές υπηρεσίες όλων των καταστημάτων κρατουμένων στην ελληνική επικράτεια, διά μέσου των προαναφερόμενων συλλόγων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει