44ο ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ: Νικητές για 2η φορά οι Ρεθυμνιώτες Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης

Με νικητές τους Ρεθυμνιώτες Λευτέρη Αλυγιζάκη – Μιχάλη Χατζηδάκη ολοκληρώθηκε το συναρπαστικό και απρόβλεπτο όπως αποδείχθηκε, 44ο Ράλλυ Κρήτης που έριξε την αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ασφάλτου.

Το πλήρωμα του Skoda Fabia R5, πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και παρέμεινε στην κορυφή ως το τέλος, αφού κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις 5 από τις 8 ειδικές διαδρομές. Το Ρεθυμνιώτικο πλήρωμα έφτασε στη δεύτερη νίκη του σε Ράλλυ Κρήτης» (η πρώτη ήταν το 2016).

Οι Γιώργος Περουλάκης – Λευτέρης Σαρρής από τα Χανιά με Mitsubishi Lancer VIII τερμάτισαν στη δεύτερη θέση ενώ οι Γιώργος Αναπολιωτάκης – Θανάσης Τσιούκας (Ford Fiesta R5), ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην τρίτη θέση και κατάφεραν να φτάσουν στη κατάκτηση του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος ράλλυ ασφάλτου. Πέμπτο διαδοχικό πρωτάθλημα, και έκτος συνεχόμενος τίτλος για το πλήρωμα, που διατηρεί τα σκήπτρα της ασφάλτου από το 2017!

Οι Δημήτρης Κτιστάκης -Μάνος Κτιστάκης (Peugeot 306)  κατέκτησαν τη νίκη στη δικίνητη κατηγορία της F2 καθώς και την κλάση C3. Μια νίκη που τους εξασφάλισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου F2 και της κλάσης C3.

Νικητές της κλάσης C5 αναδείχθηκαν οι Γιάννης Νικολιδάκης – Μάνος Πετούσης με Peugeot 106.

Σπουδαία μάχη δόθηκε στην κλάση C4. Νικητές οι Ανδρέας Περάκης – Κώστας Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206 KitCar.

Τέλος στην κλάση C6, πρώτευσαν οι Στράτος Σταματάκης – Φίλιππος Φακουρέλλης (Peugeot 106Xsi). Δεύτερη νίκη στο Ράλλυ Κρήτης στην κλάση C6, για τον μοναδικό ΑμεΑ οδηγό ράλλυ της χώρας μας, που επιστρέφει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έπειτα από το 2018.

Οι νικητές του 44ου ράλλυ Κρήτης
Οι νικητές του 44ου ράλλυ Κρήτης

Το τροχαίο

Από τη φετινή διοργάνωση δεν έλειψαν και τα απρόοπτα.

Στη διασταύρωση του Αγίου Θωμά στο Ηράκλειο (παλιός δρόμος), ένα από τα διαγωνιζόμενα αυτοκίνητα ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε εκτός δρόμου και εκτός αγώνα χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει