ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: Με σπασμένα φρένα οδηγούνται στη διάσπαση

Ένα βήμα πριν από τη διάσπαση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε μια εμπόλεμη κατάσταση, με τα στελέχη της «Ομπρέλας» να δυναμιτίζουν ολοένα και περισσότερο την κατάσταση και όσους ανήκουν στο περιβάλλον Κασσελάκη να τονίζουν πως τα περιθώρια διαλόγου έχουν εξαντληθεί.

Οι άνθρωποι που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη κάνουν λόγο για αναγκαίες πλην δύσκολες κινήσεις, που όφειλαν να έχουν γίνει από τον Αλέξη Τσίπρα εδώ και χρόνια, προκειμένου να απομακρυνθούν οι «βαρόνοι» και όσοι θεωρούν πως το κόμμα τούς ανήκει. Τα νεότερα στελέχη και οι «προεδρικοί» πιστεύουν ότι αυτό το «ξεσκαρτάρισμα» δεν θα διαρκέσει παραπάνω από ένα μήνα, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου θα έχει δοθεί ήδη ένα διαφορετικό στίγμα του κόμματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται πολύ υψηλότερα σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

Στο μεταξύ, μιλώντας για τις διαγραφές Κασσελάκη η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, δήλωσε:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης εξάντλησε κάθε περιθώριο καλοπροαίρετου διαλόγου με όλους όσοι έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος. Να θυμίσω ότι με τον κ. Φίλη ο νέος πρόεδρος είχε συναντηθεί και προσωπικά, μέσα στη Βουλή. Το ερώτημα είναι πόσα πρέπει ακόμη να ειπωθούν, πόσες προσβολές να διατυπωθούν σε βάρος του προέδρου, αλλά και σε βάρους των μελών του κόμματος; Για να μην αναφερθώ σε όσα έχουν ειπωθεί περί διεφθαρμένου κόμματος ή  “κόμματος-τσόντα…”».

Σε ερώτηση για το αν οι Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Βίτσας, που διετέλεσαν γραμματείς του κόμματος, θα έπρεπε να διαγραφούν, απάντησε:

«Αναρωτιέμαι εάν ήταν τώρα γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, θα άφηναν να γίνει κάτι τέτοιο; Να διατυπώνονται δημόσια κατηγορίες ευθέως σε βάρος του κόμματος, αλλά και των μελών του…».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Το ποτάμι δεν γυρίζει αυτός, όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρόεδρος. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει νέα ηγεσία, εκλεγμένη από τη βάση. Ίσως κάποιοι δεν το έχουν χωνέψει. Κάποιοι όχι απλά δεν σέβονται προσωπικά και πολιτικά τον νέο πρόεδρο, δεν σέβονται ούτε τα χιλιάδες μέλη που τον ψήφισαν, ούτε το καταστατικό του κόμματος που προβλέπει την εκλογή προέδρου από τη βάση! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό…

Κάποιοι μάλιστα ήδη δηλώνουν ότι ετοιμάζουν νέο κόμμα. Πώς να μείνουν στο κόμμα μας; Ο κ. Βίτσας ανακοίνωσε κόμμα και του έδωσε και όνομα. Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει, δηλαδή, για να παρέμβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι και απαίτηση του κόσμου ο οποίος δεν μπορεί να τα παρακολουθεί πλέον όλα αυτά».

Σε ερώτηση για το αν οι διαγραφές των μελών που παραπέμφθηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα περάσουν τελικά, η εκπρόσωπος Τύπου επέμεινε στον διακριτό ρόλο των οργάνων του κόμματος. Όπως είπε, «ο πρόεδρος του κόμματος εξέφρασε την πολιτική του απαρέσκεια και πολιτική καταδίκη, ενώ έχει εγγραφεί και στη συνείδηση όλων η πολιτική καταδίκη όχι μόνο από εκείνους που ψήφισαν Κασσελάκη, αλλά και από εκείνους που δεν ψήφισαν».

«Ελπίζω την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ να κάνω αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία κι όχι να προσπαθώ να επουλώσω τις πληγές που ανοίγουν κάποιοι, των οποίων βέβαια δεν παραγράφω την ιστορία. Αλλά το ζήτημα δεν είναι τι έκανες στο παρελθόν, αλλά τι κάνεις τώρα στο παρόν και το μέλλον», προσέθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει