Ποιοι ζητούν παρέμβαση Τσίπρα

Άμεσα ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα στελέχη του κόμματος να παρέμβει θεωρώντας πως είναι εκείνος ο οποίος οφείλει να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο.

Ακόμα και τα στελέχη της «Ομπρέλας» πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων και θα μπορέσει να δώσει… γραμμή αν θέλει, με τον ίδιο ωστόσο να επιλέγει την αφάνεια, χωρίς να έχει δείξει πως επιθυμεί να μπει στη διαμάχη.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παραπέμπεται με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας για να διαγραφεί, τόνισε πως οφείλει ο πρώην πρωθυπουργός να μιλήσει.

Επισήμανε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας επέτρεψε να εργαλειοποιηθεί το όνομά του κατά τη διαδικασία της εκλογής νέου αρχηγού και επανέλαβε την έκκλησή του στον πρώην πρόεδρο να ξεκαθαρίσει τη στάση του τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται βίαια.

Πάντως ο κ. Σκουρλέτης άφησε και σοβαρές αιχμές για τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι επί των ημερών του υπήρχε παράκεντρο και μηχανισμός που στρεφόταν εναντίον των διαφωνούντων.

Αλλά και ο Νίκος Φίλης άφησε αιχμές για το πώς αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας τη σημερινή κατάσταση, καθώς τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να μιλά μόνος του για το τι γινόταν την τελευταία πενταετία στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν γνώριζε τα πράγματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ευχόμουν να γίνει ή να έχει γίνει χωρίς να το μάθουμε ποτέ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, τόνισε πως οποιαδήποτε παρέμβαση Τσίπρα θα μπορούσε να συμβάλει σε μια θετική κατεύθυνση.

Συμπλήρωσε ότι σέβεται απόλυτα το αποτέλεσμα πριν από έναν μήνα, ενώ είπε πως κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο και δεν λαμβάνει λευκή επιταγή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει