Μακρόν: Ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους να συμπεριλάβει και τη Χαμάς

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε  χθες  από το Ισραήλ όπου βρίσκεται, ο διεθνής συνασπισμός που έχει αναπτυχθεί στο Ιράκ και την Συρία για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος να διευρυνθεί για να περιλάβει και τον πόλεμο κατά της Χαμάς, μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά των Ισραηλινών.

«Η Γαλλία είναι έτοιμη ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους, στον οποίο συμμετέχουμε για επιχειρήσεις στο Ιράκ και την Συρία, να πολεμήσει επίσης κατά της Χαμάς», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ.

«Προτείνω στους διεθνείς μας εταίρους να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε περιφερειακό και διεθνή συνασπισμό για να αγωνιστούμε κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που μας απειλούν όλους» επέμεινε.

«Είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ και της ασφάλειάς του, όπως και προς το συμφέρον των γειτόνων σας που απειλούνται από τις ίδιες ή γειτονικές οργανώσεις. Ο πόλεμος πρέπει να είναι χωρίς έλεος, αλλά όχι χωρίς κανόνες, διότι είμαστε δημοκρατίες που αγωνίζονται κατά αυτών των τρομοκρατών, άρα δημοκρατίες που σέβονται το δίκαιο του πολέμου και διασφαλίζουν την ανθρωπιστική πρόσβαση»στους πληθυσμούς της Γάζας», είπε.

Κοινός εχθρός η τρομοκρατία

«Δεν είστε μόνοι», είπε επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας και δήλωσε επίσης ότι η τρομοκρατία «είναι ο κοινός μας εχθρός».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο ισραηλινός στρατός θα καταστρέψει τη Χαμάς» κατά την διάρκεια του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει