«Ατύχημα ακράτειας ηλικιωμένου η αφόδευση στο Μουσείο Ακρόπολης»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Ο Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ν. ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ

Ένα  περίεργο γεγονός φέρεται να έλαβε χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης, όταν άγνωστος αφόδευσε εντός του Μουσείου, στον πρώτο όροφο, στην περιοχή των εκθεμάτων της Αθηνάς Νίκης.

Σύμφωνα με το news247.gr, το περιστατικό αυτό έγινε κατά τη διάρκεια διαλείμματος του αρχαιοφύλακα – χωρίς να υπάρχει αντικαταστάτης – και έγινε αντιληπτό από έναν επισκέπτη του μουσείου ο οποίος και ειδοποίησε τους υπευθύνους.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το περιστατικό συνέβη την Κυριακή (22/10), γύρω στις 9.30-10.00 το πρωί.

Ατύχημα ακράτειας ηλικιωμένου επισκέπτη

Ένα ατύχημα που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ηλικιωμένο ή ασθενή συνάνθρωπό μας, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια του Μουσείου της Ακρόπολης, όπως ισχυρίζεται  το χθεσινό δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας, αποτελεί το  περιστατικό.

Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Σταμπολίδης, στο protothema.gr επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο ξένο επισκέπτη ο οποίος λόγω προβλημάτων ακράτειας βρέθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή θέση. Το συμβάν αντιμετωπίστηκε άμεσα από το προσωπικό του Μουσείου, αλλά και με διακριτικότητα, έτσι ώστε να προστατευθεί ο ηλικιωμένος από κακόβουλα σχόλια.

Ο κ. Σταμπολίδης, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κρύψει την οργή του για τον ψευδή τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το περιστατικό από ιστοσελίδα: «Είναι ντροπή και αίσχος! Δείχνει έλλειψη σεβασμού στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας τους οποίους οφείλουμε να στηρίζουμε.» τόνισε.

Ο γενικός διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης επισήμανε επίσης πως ο χώρος διαθέτει 90 φύλακες, αριθμός ικανότατος για την τήρηση της ασφάλειάς του και πως τέτοιου είδους ανακριβή και μη διασταυρωμένα δημοσιεύματα προέρχονται από κάποιους που προσπαθούν να ισοπεδώσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο σε αυτή τη χώρα. «Δεν θα τούς περάσει» καταλήγει ο ίδιος με νόημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει