ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Πλήρης στήριξη του Ισραήλ και έκκληση για την προστασία των αμάχων

Ταξίδι – αστραπή χθες στην Ιερουσαλήμ για τον Έλληνα πρωθυπουργό, εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» της Χαμάς εναντίον, υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και επανέλαβε την ανάγκη προστασίας των αμάχων, της απελευθέρωσης των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι και της αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης.

«Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος. Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά φρικτό. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε και υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Κάναμε μια πολύ σαφή διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Νετανιάχου υποστήριξε «ότι το καλύτερο πράγμα εκτός από το να στέκεσαι στο πλευρό του Ισραήλ, είναι να βρίσκεσαι στο Ισραήλ. Στο Ισραήλ, όπως κάνεις εσύ. Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα. Είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Είμαστε στη μεριά του πολιτισμού και πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί απέναντι στη Χαμάς, που είναι το Ισλαμικό κράτος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει