ΠΑΓΝΗ: Εντολή για ΕΔΕ στην Ψυχιατρική Κλινική για να βρεθεί ποιος έβαλε κάμερα παρακολούθησης

Εντολή για την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε χθες η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για να διερευνηθεί η υπόθεση με την κρυφή κάμερα που βρέθηκε τυχαία, πριν περίπου 10 ημέρες στο νοσοκομείο.

Όπως έγραψε η «Π», μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ψυχιατρική Κλινική εξαιτίας μιας μικροκάμερας καταγραφής που μοιάζει με στιλό και εντοπίστηκε τυχαία σε χώρο όπου ξεκουράζονται όταν εφημερεύουν οι γιατροί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την κάμερα είδαν τυχαία σε ένα ντουλάπι ειδικευόμενοι που βρίσκονταν στον  χώρο.  Θορυβημένοι ενημέρωσαν την διευθύντρια της Κλινικής η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου.

ΕΔΕ για να διαπιστωθεί από ποιον τοποθετήθηκε εκεί η κάμερα και κυρίως γιατί. Όπως μας είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, η ΕΔΕ θα γίνει απο πανεπιστημιακό γιατρό.

Πηγές αναφέρουν ότι φέρεται να εμπλέκεται ειδικευόμενος γιατρός της κλινικής, το πρόσωπο του οποίου φαίνεται στις καταγραφές της κάμερας την ώρα που δοκιμάζει τη λειτουργία της στο σπίτι του. Ωστόσο δεν είναι γνωστό το χρονικό διάστημα που ήταν στο εφημερείο η κάμερα, η οποία ενεργοποιείται με τον θόρυβο και την κίνηση.

Η ύπαρξη κάμερας σε χώρο Ψυχιατρικής Κλινικής όπου τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να προστατεύονται ακόμη περισσότερο, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που περιμένουν να μάθουν ποιος και γιατί τους παρακολουθούσε.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η θέση του γιατρού που φέρεται να είναι ο κάτοχος της κάμερας-στιλό ο οποίος  μέχρι χθες συνεχίζε κανονικά τις εφημερίες του στο νοσοκομείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει