Επιπλέον προβλήματα στο Βενιζέλειο δημιουργεί η παραίτηση ενός ακόμη αναισθησιολόγου

Καινούρια προβλήματα στην εδώ και καιρό  προβληματική λειτουργία των χειρουργείων του Βενιζελείου δημιουργεί μια ακόμη παραίτηση αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο.

Όπως έγραψε η «Π», ο γιατρός υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή και οι πληροφορίες λένε ότι θα ακολουθήσει και άλλος. Μέχρι τώρα από το τμήμα έχουν παραιτηθεί προκειμένου να ιδιωτεύσουν συνολικά 3 γιατροί αυτής της ειδικότητας. Η νέα παραίτηση θα τεθεί σε ισχύ απο την 1η Νοεμβρίου, καθώς ο γιατρός αυτό το μήνα συμπεριλαμβάνεται στο εφημεριακό πρόγραμμα του νοσοκομείου. Απο 1η Νοεμβρίου αυξάνονται απο 2 σε 4 οι χειρουργικές αίθουσες στο Βενιζέλειο, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι  θα ενισχυθεί άμεσα το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα και για ένα τρίμηνο θα ενισχύσει το χειρουργικό τμήμα, με στόχο να μη λειτουργεί καθημερινά με λιγότερα από τέσσερα χειρουργικά τραπέζια.

«Θα λειτουργήσουν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια για να καλύπτονται όπως στο παρελθόν οι ανάγκες των χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο» σημείωσε, σχολιάζοντας ότι πέραν αυτής της ενίσχυσης για το επόμενο τρίμηνο θα τρέξουν γρήγορες διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

«Άμεσα θα προκηρυχθούν θέσεις ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας ότι ζήτησε από την Iατρική Yπηρεσία του νοσοκομείου να προτείνουν άμεσα τις θέσεις, πέρα από τους αναισθησιολόγους, που είναι αυτή τη στιγμή απαραίτητες.

«Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση fast track προσλήψεων γιατρών στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να προκηρύξουμε και να προσλάβουμε άμεσα τους γιατρούς που έχει ανάγκη το νοσοκομείο για να γίνει περαιτέρω αξιόμαχο» επεσήμανε. Είναι γνωστό ότι μια μέρα μετά την κάθοδο του υπουργού, ακολούθησε η απομάκρυνση της διοίκησης του νοσοκομείου με απόφαση Χρυσοχοΐδη.

Χρέη διοικητή ανέλαβε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χάρης Λυδάκης, ο οποίος καλείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει