Έκτακτη σύσκεψη στα Μπραμιανά

Έκτακτη σύσκεψη για την απένταξη των συμπληρωματικών έργων του φράγματος των Μπραμιανών Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες όλοι οι φορείς που κλήθηκαν αλλά και απλοί πολίτες που αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα του θέματος.

Αφού αναλύθηκε η υπάρχουσα κατάσταση και τα γεγονότα που έφεραν την περιοχή της Ιεράπετρας σε προτετελεσμένου γεγονότος, αποφασίστηκε η σύσταση ολιγομελούς επιτροπής με στόχο την πραγματοποίηση επαφών αλλά και την οργάνωση  δυναμικών κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που δεν φέρουν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας(νυν και επόμενο) τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ και τον πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου.

Ενημερώνουμε επίσης ότι έχει ήδη ζητηθεί ψήφισμα υποστήριξης από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης αλλά και το Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας. Επιπλέον έχει σταλεί ενημέρωση σε όλους τους βουλευτές της Κρήτης και αναμένουμε να πράξουν ανάλογα.

Επίσης τονίζουμε ότι ακόμα και σήμερα, η Κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει επίσημα τους τοπικούς φορείς για αυτή την εξέλιξη η οποία όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία ήταν προσχεδιασμένο έγκλημα για την περιοχή της Ιεράπετρας.

Και επειδή στο σύνολο του συγκεκριμένου έργου εντάσσονται και αντιπλημμυρικά έργα υψίστης σημασίας για την περιοχή της Γρα Λυγιάς, προειδοποιούμε ότι σαφώς εγείρονται νομικά ζητήματα για την ασφάλεια των πολιτών καθώς τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα είναι πλέον σύνηθες συμβάντα.

Αναμένουμε άμεσα εξελίξεις και καλούμε τους πολίτες της περιοχής να είναι σε εγρήγορση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει