Του πήγαν στο σπίτι το χαμένο πορτοφόλι

Οδηγός ΤΑΞΙ λύτρωσε συνταξιούχο

Δεν πίστευε στα μάτια του ο συνταξιούχος Ηρακλειώτης που επί μία ολόκληρη ημέρα αναζητούσε στο κέντρο του Ηρακλείου το χαμένο του πορτοφόλι!

Και δεν πίστευε στα μάτια του, γιατί το πορτοφόλι του παραδόθηκε κατ’ οίκον και μάλιστα από έναν άνθρωπο που πρώτη φορά αντίκριζε!

Ο λόγος για τον Θ.Κ. που το πρωί της Παρασκευής είδε τον οδηγό ταξί Νίκο Στάθογλου να του χτυπά το κουδούνι του σπιτιού του, ενημερώνοντάς τον ότι βρήκε το πορτοφόλι του και πως είχε καταφέρει να τον εντοπίσει, για να του το δώσει!

Μάλιστα ήταν η στιγμή που ο Θ.Κ., απογοητευμένος για τις άκαρπες προσπάθειές του να βρει το χαμένο του πορτοφόλι, είχε ήδη ακυρώσει τις κάρτες του και μελετούσε τα δικαιολογητικά για την επανέκδοση του διπλώματος οδήγησής του.

Όπως του εξήγησε ο κ. Στάθογλου, το προηγούμενο πρωί οδηγούσε πίσω του, όταν είδε το πορτοφόλι να γλιστράει από την τσέπη του και να πέφτει στο δρόμο. Του κόρναρε, χωρίς όμως ο Θ.Κ. να τον ακούσει κι έτσι ο κ. Στάθογλου, κατέβηκε, πήρε το πορτοφόλι και άρχισε… τις έρευνες για τον κάτοχό του!

Γρήγορα, και μέσω γνωστών, κατάφερε να εντοπίσει τον τόπο κατοικίας του κατόχου του πορτοφολιού, όπου και κατέφθασε, εξηγώντας όλη την ιστορία!

Έκπληκτος και περιχαρής ο συνταξιούχος Ηρακλειώτης διαπίστωσε πως όλο το περιεχόμενό του ήταν άθικτο γεγονός που τον χαροποίησε και του επιβεβαίωσε ότι… μπορούμε ακόμη να πιστεύουμε στην τιμιότητα και την ανθρωπιά!

“Σε αυτή την εποχή που η ανθρωπιά και το φιλότιμο σπανίζουν κυριολεκτικά, ο κ. Στάθογλου, οδηγός ταξί, ένας άνθρωπος του μόχθου, βρήκε και παρέδωσε το πορτοφόλι, με όλα τα χρήματα και τις τραπεζικές κάρτες που περιείχε. Θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στον κ. Στάθογλου και σε όσους πράττουν ανάλογα” – ανέφερε ο συνταξιούχος, μετά την αίσια έκβαση της μίνι περιπέτειάς του!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει