Ο διάσημος συγγραφέας Anthony Horowitz επίτιμος δημότης Αγίου Νικολάου

Ο διάσημος συγγραφέας Anthony Horowitz  θ’ ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αγίου Νικολάου, σε τελετή  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ.

Ο Anthony Horowitz είναι φίλος της Ελλάδας και ιδιαιτέρως της Κρήτης,  καθώς το καταφύγιο του βρίσκεται στο νησί.

Έχει γράψει περισσότερα από σαράντα βιβλία και είναι συγγραφέας και δημιουργός των επιτυχημένων αστυνομικών σειρών Foyle’s War, Midsomer Murders και Collision, ανάμεσα στις άλλες τηλεοπτικές δουλειές του. Το 2011, το ίδρυμα Arthur Conan Doyle ανέθεσε στον συγγραφέα να γράψει τα μυθιστορήματα The House of Silk (2011) και Moriarty (2014), με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς, τα οποία έγιναν best sellers.

“Έχω γράψει – δήλωνε σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή” – τρία, ολόκληρα παρακαλώ, μυθιστορήματα στην Κρήτη και νομίζω πως εκεί είμαι πιο ευτυχισμένος από οπουδήποτε στον κόσμο. Μου γνώρισε το νησί η φίλη μου συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ (σ.σ. «Το νησί»), και την ευγνωμονώ. Αγαπώ τους ανθρώπους, τον καιρό, το εκπληκτικό Αιγαίο, την ιστορία, τη μυθολογία (που διάβαζα παιδί), τους ελαιώνες, τις βραδιές με πανσέληνο, τον νυχτερινό ουρανό… Κάποτε κατάφερα να διακρίνω την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Δία ταυτόχρονα. Το μόνο μου πρόβλημα είναι η απίστευτα δύσκολη γλώσσα σας. Αλλά το παλεύω”.

Επίσης δημοτικοί εκπρόσωποι  του Δήμου Αγίου Δομετίου Κύπρου  θα ανακηρυχθούν σε επίτιμους δημότες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει