Μεγάλες διαδηλώσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι για την Παλαιστίνη

Την ώρα που η πρόεδρος της Κομισιόν στηρίζει το Ισραήλ άνευ όρων

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος στη διαδήλωση γύρω από την πλατεία Σούμαν, εκεί που βρίσκονται τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πρόκειται για συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων που οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, με τους διοργανωτές να απαιτούν τον τερματισμό των «σφαγών στη Γάζα». Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είναι «λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη διαδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι.

– Μεγάλη συγκέντρωση έλαβε χώρα και στο Παρίσι, με χιλιάδες διαδηλωτές να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες και να φωνάζουν: «Γάζα, το Παρίσι είναι μαζί σου». Πρόκειται για την πρώτη φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση που επέτρεψε η αστυνομία στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τη σχετική απαγόρευση.

– Αίσθηση έχει προκαλέσει η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ που έχει προσφέρει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μάλιστα, περίπου 850 εργαζόμενοι στην Ε.Ε., με σχετική τους επιστολή, έχουν αποδοκιμάσει τη στάση της προέδρου της Κομισιόν.

-Στη σκιά της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης με δύο νεκρούς στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου υπέβαλε την παραίτησή του το Σάββατο, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης παρέμενε στις Βρυξέλλες χωρίς άδεια ασύλου, την ώρα που είχε ζητηθεί η έκδοσή του από την Τυνησία, από την οποία καταγόταν.

-Το Σάββατο διοργανώθηκαν διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε αρκετές πόλεις του κόσμου, με αυτή του Λονδίνου να είναι από τις μεγαλύτερες, καθώς –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τοπικής αστυνομίας– συμμετείχαν πάνω  από 100 χιλιάδες άνθρωποι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει