Η Μαρία του Μπουένος Άιρες στο ΠΣΚΗ

Η ΤΑΝΚΟ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΑΣΤΟΡ ΠΙΑΤΣΟΛΑ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ

H τάνγκο όπερα του  Άστορ Πιατσόλα, “Μαρία του Μπουένος Άιρες”, σε συναυλιακή μορφή, με τη συμμετοχή ορχηστρικού συνόλου νέων μουσικών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Πρωτόπαπα, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στις 9 το βράδυ.

H Μαρία γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά στα προάστια του Μπουένος Άιρες “…μια μέρα που ο Θεός ήταν μεθυσμένος”. Ένα τραγούδι από ένα σπουργίτι και ένα παιδικό νανούρισμα από ένα ξεκούρδιστο μπαντονεόν την οδηγούν μακριά από το σπίτι και την αθωότητα. Στην καρδιά του Μπουένος Άιρες, η μικρή Μαρία χάνεται στις προκλήσεις της πόλης. Οι σκοτεινοί δρόμοι και ο υπόκοσμος διεκδικούν το σώμα της, το Tango κερδίζει την ψυχή της.

ακκορντεονΤο κορίτσι γίνεται γυναίκα, γίνεται σκιά, περιπλανιέται, πεθαίνει με επτά μαχαιριές και ξαναγεννιέται με επτά ακτίνες του ήλιου. Η ψυχή της ελεύθερη πια, διαλέγει ξανά τους δρόμους του Μπουένος Άιρες. Η Μαρία υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει. Τριγυρίζει στους δρόμους, ζει ανάμεσα μας και ακολουθεί τις μουσικές του τάνγκο όπου αυτές ηχούν.

Μια αλληγορία για τη γέννηση, τον θάνατο και την εξέλιξη του τάνγκο, σε μορφή λαϊκής οπερίτας σε μουσική Άστορ Πιατσόλα και κείμενα Χοράσιο Φερρέρ.

Συντελεστές

Σολίστ: Σοπράνο: Σύλβια Στρούθου

Βαθύφωνος: Μάνος Χριστοφακάκης

Αφήγηση: Νικολής Αβραμάκης

Μπαντονεόν: Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης

Ορχηστρικό σύνολο: Πιάνο: Ορέστης Κουσαθανάς.

Φλάουτο: Κωνσταντίνος Ψαρουλάκης

Ηλεκτρική/Κλασική Κιθάρα: Βασίλης Μπαούσης, Κώστας Συγλέτος

Ντραμς/Κρουστά: Νίκος Συγλέτος

Βιμπράφωνο: Δέσποινα Μπαούση

1ο Βιολί: Γεώργιος Χλιαβώρας

2ο Βιολί: Γιάννης Μαγειρόπουλος

Βιόλα: Στέφανος Συμεωνίδης

Βιολοντσέλο: Κωστής Σπυριδάκης

Κοντραμπάσο: Λευτέρης Μπουτσόλης

Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Πρωτόπαπας

Μετάφραση κειμένων – Υποτιτλισμός: Ζωή Καραμπέκιου.

Προπώληση Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 15 ευρώ, 12 ευρώ και 10 ευρώ (γενική είσοδος) και 8 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) συνεχίζεται και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

  • Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247)
  • Την ticketservices.gr, από εδώ.
  • Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του ΠΣΚΗ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και μόνο, με την επίδειξη του εισιτηρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει