Σε θέση μάχης οι γιατροί στα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι γιατροί στα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου που συνεχίζουν να υπολειτουργούν με σοβαρότατα προβλήματα.

Στον Άγιο Νικόλαο η εικόνα είναι οριακή σε πολλά τμήματα και κλινικές όπως είναι η Παθολογική, Ακτινολογικό, Αναισθησιολογικό, ΤΕΠ, Ψυχιατρικό, Καρδιολογική, ελλείψει γιατρών και νοσηλευτών.

Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Μανουσάκης, μίλησε σε δραματικούς τόνους και μετέφερε τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο κατά την παρουσία του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου ενημερώθηκε για τον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, το οποίο έχει πλέον ελάχιστους αναισθησιολόγους.

Ο κ. Μανουσάκης είπε στην «Π» ότι ο υπουργός δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση όταν του έθεσε αυτά τα κρίσιμα θέματα και σχολίασε ότι τα θέματα αυτά «θα τα δούμε».

“Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις” λένε οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου
“Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις” λένε οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου

Οριακή είναι η κατάσταση και στο Ρέθυμνο

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι  γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου,  που υποφέρει από υποστελέχωση, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την απόφαση για εφημερία τομέα στο ΤΕΠ κατά τις ημέρες που δεν έχει ειδικευόμενο ή «έμπειρο» αγροτικό γιατρό.

«Το έγγραφο της Ιατρικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου που εισηγείται εφημερία τομέα στο ΤΕΠ είναι επικίνδυνο και εκθέτει τους ασθενείς και τους γιατρούς.

Η εφημέρευση τομέα γυρνάει την ιατρική 100 χρόνια πίσω και κινείται στην λογική “άσπρη μπλούζα να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι”» ήταν το σχόλιο του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη.

«Χρειάζονται άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με ειδικά κίνητρα τόσο στο ΤΕΠ, όσο και σε όλα τα τμήματα πρώτης γραμμής του νοσοκομείου τα οποία είναι υποστελεχωμένα» υπογραμμίζει η γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου κ. Μιχαέλα Αυδή, ενώ οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με σύμμαχο τον κόσμο, ο οποίος δικαιούται ένα ποιοτικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει