ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑΚΑ: Από τα… εύκολα ξεκίνησε τις διαγραφές ο Κασσελάκης

Η παρέμβαση Φίλη και το… ξεπροβόδισμα Πολάκη

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραπέμπει τον Στέφανο Τζουμάκα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Όπως σημειώνει «Ο Τζουμάκας έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, τον παραπέμπω στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει:

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση. Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως “ολιγαρχικό” και “διαπλεκόμενο”.

»Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω. Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ».

Σκληρή κριτική και αμφισβήτηση

Νωρίτερα χθες, ο Στέφανος Τζουμάκας, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είχε πει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν ήρθε τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του. Ήρθε εν γνώσει του Τσίπρα, άλλο τι στάση κρατάει, υπάρχει κανείς που δεν το ήξερε; Ψυχραιμία».

Και πρόσθεσε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπα ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί γιατί θα έχουμε κρίση ηγεσίας και κρίση πολιτικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές. Πολιτικά έχω πλήρη διαφωνία με την ηγεσία, δεν μπορεί να οδηγήσει το κόμμα. Υπέστη την πρώτη ήττα τώρα πάει για τη δεύτερη στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η άποψή μου. Γι’ αυτό έθεσα προχθές στη συνεδρίαση (σ.σ. της Πολιτικής Γραμματείας) ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Τι βγήκε και είπε η αυτή η ηγεσία το βράδυ των δημοτικών εκλογών; Λέξη για την πολιτική απομόνωση και το πολιτικό στραπάτσο… ‘’τι έγινε με τον δήμαρχο τάδε και τον τάδε’’ για να αποφύγει το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Τζουμάκας, που υπήρξε από τους διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έχει ασκήσει από την αρχή σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

Μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος, ο Στέφανος Τζουμάκας είχε σχολιάσει: «Θα δούμε αν η εκλογή Κασσελάκη αποτελεί μία ακόμη φάρσα στην πολιτική Ιστορία», ενώ εκτίμησε πως «μετά την αποχώρηση του Τσίπρα δημιουργήθηκε μία κρίση ηγεσίας στον χώρο και μία κρίση πολιτικής».

«Το αν θα μείνω στο κόμμα θα κριθεί από την πορεία της πολιτικής που θα έχει ο χώρος αυτός. Με αυτήν την πολιτική δεν νομίζω να μπορεί να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ», είχε πει επίσης, προσθέτοντας ότι «για μένα είναι μεταβατικός αυτός ο αρχηγός».

«Απαράδεκτο» λέει ο Ν. Φίλης

«Ο Στ. Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στ. Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Φίλης.

«Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας« σημειώνει δηκτικά.

Και συνεχίζει: «Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στ. Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και προχθές  στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη “αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση”  των μελών του κόμματος.

Δείχνει επίσης πως εννοεί το Συνέδριο τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στ.  Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Δηλητηριώδες» σχόλιο Πολάκη

Την απόφαση του προέδρου για τον Στέφανο Τζουμάκα σχολίασε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης.

«Ήρθε η ώρα!!! Στέφανε Τζουμάκα σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν, αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης!! Κάντο εκτός κόμματος!» έγραψε στο Facebook.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει