Αστοχία της μελέτης για το δίκτυο πυρέσβεσης στην Αγία Τριάδα

Από τις τέσσερις υπόγειες δεξαμενές που προβλεπόταν να κατασκευαστούν στην Αγία Τριάδα στο πλαίσιο του μεγάλου έργου που αφορά στην εγκατάσταση δικτύου πυρόσβεσης που θα καλύπτει την ιστορική συνοικία, τελικά μόνο οι τρεις θα ολοκληρωθούν, αφού η εκτέλεση του έργου έδειξε αστοχίες στη μελέτη.

Το έργο προχωρά με χίλια προβλήματα και δυσκολίες τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας κ. Συμεών Χούπας ο οποίος κάνει λόγο για αστοχίες της μελέτης που οδήγησαν στην τροποποίηση της με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο αρχικός σχεδιασμός που προέβλεπε την δημιουργία της τέταρτης  υπόγειας δεξαμενης νερού στην παραλιακή. Όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα από τα πιο σπουδαία έργα στην ιστορική συνοικία της Αγίας Τριάδας. το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιπυρική θωράκιση της περιοχής.

Αστοχία της μελέτης για το δίκτυο πυρέσβεσης στην Αγία ΤριάδαΣτο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται η εγκατάσταση τεσσάρων υπόγειων δεξαμενών νερού, οι οποίες συνδέονται με ένα υπόγειο σύστημα αγωγών που οδηγούν σε πυροσβεστικούς κρουνούς σε διάφορες θέσεις στην περιοχή Αγ. Τριάδας. Η  χωρητικότητας των δεξαμενών είναι  περίπου 30 κυβικά η κάθε μία, και το δίκτυο πυρόσβεσης έχει  μήκος περίπου 1.600 μέτρα με σωλήνες πολυαιθυλενίου  ενώ  η εργολαβία προβλέπει επίσης και την τοποθέτηση  20 κρουνών πυρόσβεσης. Η αναγκαιότητα του έργου προκύπτει από τη στενότητα του πολεοδομικού ιστού στην περιοχή, που έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσκολία ή αδυναμία διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων για την αντιμετώπιση φαινομένων πυρκαγιάς.

Αστοχία της μελέτης για το δίκτυο πυρέσβεσης στην Αγία ΤριάδαΩστόσο σύμφωνα με τον κ. Χούπα ενώ μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν οι τρεις δεξαμενές η τέταρτη κατά σειρά που σύμφωνα με τη μελέτη επρόκειτο να τοποθετηθεί στην παραλιακή, τελικά δεν πρόκειται να γίνει λόγω τεχνικών προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε μια εμβαλωματική λύση που προβλέπει ότι θα πρέπει να ενωθούν οι άλλες τρεις σε ενιαίο δίκτυο.

Με τον τρόπο αυτό έχει ξεκινήσει ένα νέο ράβε ξήλωνε στους δρόμους της ιστορικής συνοικίας όπου οι κάτοικοι κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκονται χωρίς νερό λόγω των συνεχών διακοπών που γίνονται εκτός από την απίστευτη όχληση που αντιμετωπίζουν. Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι σημαντικό όπως τονίζει είναι να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει