Σύμβαση της ΔΕΥΑΗ για την Αυγενική

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου που αφορά  στη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του οικισμού της Αυγενικής, ποσού 157.999,99€ υπέγραψε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.  Το έργο αφορά στην εγκατάσταση νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στην παλιά εφεδρική γεώτρηση στην περιοχή Φανερωμένης, ανακατασκευή του αγωγού από τη γεώτρηση προς την κεντρική δεξαμενή που εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς του πρώην Δήμου Παλιανής και  κατασκευή μιας μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης δίπλα στην υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Αυγενικής χωρητικότητας ~ 100 m3.

Στόχος του έργου είναι η εξυπηρέτηση των αυξημένων υδροδοτικών αναγκών στους οικισμούς του πρώην Δήμου Παλιανής και η διασφάλιση εφεδρίας σε τυχόν βλάβη της υφιστάμενης γεώτρησης. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ – Περιφέρεια Κρήτης και έχει προθεσμία υλοποίησης 4 μήνες.

Διακοπή υδροδότησης

Στο μεταξύ με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΗ τονίζει ότι θα προχωρά, σε γενική διακοπή υδροδότησης στις περιοχές που εξυπηρετούνται από τον  αγωγό της δεξαμενής που βρίσκεται στην περιοχή των Μεσαμπελιών,  προκειμένου να αποκαταστήσει ζημία που προκλήθηκε. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της.   Ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα  υδροδότησης στις παρακάτω περιοχές:

-Μασταμπάς

– Ατσαλένιο

– Θέρισος

– Πατέλες

– Κηπούπολη

-Αγία Αικατερίνη

-Λόφος Αξιωματικών

Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι, η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί. Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στο 2810-339050 (αστική χρέωση) ή και από την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΗ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει