Συγκίνησε και συγκινήθηκε

Ο ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΙΧ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Ενας Σητειακός, ο Μιχάλης Γιακουμάκς, ειδικευόμενος γιατρός του Βενιζελείου, με την φράση του “Μην μας αφήσετε να φύγουμε στο εξωτερικό” συγκίνησε αληθινά τον κόσμο που συμμετείχε στο μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία, ο ίδιος όμως αλλά και οι συνάδελφοί του συγκινήθηκαν από την ανταπόκριση τόσων ανθρώπων στον αγώνα τους.

“Πραγματικά ευχαριστούμε όλον αυτόν τον κόσμο που είναι μαζί μας. Εγώ μίλησα όχι για τον εαυτό μου αλλά για όλους τους ειδικευόμενους (στον χειρουργικό τομέα είναι 30-35) που επέλεξαν αυτό το νοσοκομείο για να κάνουν ειδικότητα και δεν θέλουν να φύγουν” μας είπε ο κ. Γιακουμάκης ο οποίος είναι στο 5ο έτος της και θέλει 1,5 χρόνο ακόμη να ολοκληρώσει την ειδικότητά του.

Σε αδιέξοδο

“Εχουμε φτάσει σε αδιέξοδο, δεν γίνετια να μάθουμε να χειρουργούμε αν δεν μπαίνουμε σε χειρουργείο” τόνισε ο γιατρός υπογραμμίζοντας ότι δυστυχώς δύο συνάδελφοί του έφυγαν από το Βενιζέλειο ώστε να συνεχίσουν την ειδικότητα σε ένα άλλο νοσοκομείο.

Οι ειδικευόμενοι συμμετέχουν κανονικά σε 15-20 χειρουργεία το μήνα και τώρα στο Βενιζέλειο δεν μπαίνουν σε περισσότερα από 1-2 περιστατικά. “Ελπίζουμε να βρεθεί λύση, μόνιμη λύση” μας είπε ο ειδικευόμενος μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ενισχυθεί το Αναισθησιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα και για ένα τρίμηνο θα ενισχύσει τη λειτουργία των χειρουργείων, με στόχο να μη λειτουργούν καθημερινά με λιγότερα από τέσσερα χειρουργικά τραπέζια.

Αυτό θα γίνει, όπως σημείωσε, από  την 1η Νοεμβρίου.

«Θα λειτουργήσουν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια για να καλύπτονται όπως στο παρελθόν οι ανάγκες των χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο», σημείωσε και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα, σχολιάζοντας ότι πέραν αυτής της ενίσχυσης για το επόμενο τρίμηνο θα τρέξουν γρήγορες διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

«Άμεσα θα προκηρυχθούν θέσεις, ούτως ώστε να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας ότι ζήτησε από την ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου να προτείνουν άμεσα τις θέσεις, πέρα από τους αναισθησιολόγους, που είναι αυτή την στιγμή απαραίτητες. «Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση fast track προσλήψεων γιατρών στο νοσοκομείο, έτσι ώστε να προκηρύξουμε και να προσλάβουμε άμεσα τους γιατρούς που έχει ανάγκη το νοσοκομείο για να γίνει περαιτέρω αξιόμαχο», επεσήμανε.

“Δεν πρόκειται να σταματήσουμε 
τον αγώνα” 
λένε οι γιατροί
“Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα” λένε οι γιατροί

Νέες κινητοποιήσεις απόψε

Ωστόσο, οι δεσμεύσεις του κ. Χρυσοχοΐδη δεν ήταν αρκετές για να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του και χιλιάδες Ηρακλειώτες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ζητώντας να μείνει όρθιο το Βενιζέλειο και να προσφέρει καλές υπηρεσίες στον κόσμο όπως και όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Απόψε στις 7 οργανώνεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει