ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ: «Καλώς καρατομήθηκε η διοίκηση-μακρύ χέρι των κομματικών γραφείων, αλλά…»

Δικαιολογημένη χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα  δημόσια νοσοκομεία την απόφαση του υπουργού Υγείας να παύσει τη διοίκηση του Βενιζελείου. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για «μία ανίκανη και αυταρχική διοίκηση, η οποία έκανε ρουσφέτια, καθαιρέσεις στελεχών με προσόντα και έργα βιτρίνας» ενώ αποτελούσε «το μακρύ χέρι κομματικών γραφείων»…

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το Βενιζέλειο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο Αναισθησιολογικό Τμήμα, όπως σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά έχει και σοβαρές ελλείψεις  σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και  νοσηλευτές.

Έχει 11 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων και υπηρετούν 4 μάχιμοι και 3 μη μάχιμοι γιατροί.

«Έρχονται επικουρικοί, παραιτούνται. Ήρθε μόνιμος και παραιτήθηκε. Γίνονται προκηρύξεις, βγαίνουν άγονες» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και υπογραμμίζει:

«Η έλλειψη ενδιαφέροντος γιατρών, νοσηλευτών στα περιφερειακά νοσοκομεία οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς, που δεν καλύπτουν το κόστος διαβίωσης, και στις δυσμενείς συνθήκες εργασίας. Δεν είναι ελκυστικό πια το ΕΣΥ στο υγειονομικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος τηςΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

Προτιμούν το εξωτερικό ή τον ιδιωτικό τομέα.

Πολλοί γιατροί και από την Κρήτη φεύγουν για το εξωτερικό. Πρόσφατα, 4 αναισθησιολόγοι από το Ηράκλειο πήγαν για δουλειά σε νοσοκομείο της Κύπρου, με πενταετές συμβόλαιο και 80.000 ευρώ τον χρόνο, με φορολογικές και άλλες διευκολύνσεις» ανέφερε.

Επεσήμανε μάλιστα ότι τον φετινό χειμώνα θα έχουμε 3.000 λιγότερους εργαζόμενους στα νοσοκομεία είτε γιατί παραιτήθηκαν είτε γιατί πήραν σύνταξη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε μιλώντας στην «Π» ότι η κυβέρνηση αλλάζει διοικήσεις (και άλλες πρέπει να φύγουν, σχολίασε χαρακτηριστικά) αλλά τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιφέρειας μένουν ίδια και αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η αλλαγή της πολιτικής για τη δημόσια υγεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει