ΠΑΣΟΚ: Η πρώτη Παρασύρη στον τομέα Ενέργειας

Η γραμματεία του Τομέα Ενέργειας συνεδρίασε στη Βουλή έπειτα από πρόσκληση του υπεύθυνου κοινοβουλευτικού τομέα ενέργειας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ηρακλείου κ. Φραγκίσκου Παρασύρη.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης τόνισε πως ο Τομέας Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αποτελείται από στελέχη με αποδεδειγμένη πολιτική και επιστημονική επάρκεια, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις προτάσεις πολιτικής που έχουν παραχθεί τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας τα ενεργειακά θέματα σε εθνικό επίπεδο. «Οι πολιτικές προτάσεις του Τομέα Ενέργειας, υπό τη γραμματεία του Χάρη Δούκα και με τη δυναμική παρουσία δεκάδων συντρόφων από όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνει την διάθεση των στελεχών μας, να κινηθούμε όλοι μαζί στη βάση της προγραμματικής και πολιτικής αυτονομίας».

Το επόμενο διάστημα αναμένονται παρεμβάσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες από τον Τομέα Ενέργειας ενόψει και της τελικής κατάρτισης του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Στη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε πως «λίγες εβδομάδες πριν την τελική διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα και ενώ θα έπρεπε η διαμόρφωσή του να προκύψει ως αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης μεταξύ όλων των δρώντων και των κοινωνικών εταίρων, αντιλαμβανόμαστε ότι στο Ε.Σ.Ε.Κ., οι κατευθυντήριες γραμμές έχουν ήδη αποτυπωθεί μέσα από μια κλειστή διαδικασία που αφορά μια ενεργειακή ελίτ.

Εδώ ακριβώς εντοπίζεται ο πυρήνας της αντίληψής μας για την ενεργειακή δημοκρατία. Μια συζήτηση που θα όφειλε να καθορίζεται από τους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου, της ανοιχτής διαβούλευσης και κυρίως των καθαρών όρων του «παιχνιδιού». Ο Φραγκίσκος Παρασύρης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη υπογραμμίζοντας πως πριν λίγες εβδομάδες έθεσε τις προτεραιότητες για ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης. Αυτή η αυξανόμενη «συμμετοχική εξουσία» επιτρέπει στους πολίτες να  παράγουν και να χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ενέργεια συμβάλλοντας στην ενεργειακή μετάβαση της Ε.Ε.

Όπως τόνισαν τα μέλη της γραμματείας του Τομέα Ενέργειας η προβλεψιμότητα, ο δημοκρατικός διάλογος, η διαβούλευση και κυρίως οι «καθαροί όροι» στη συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), αποτελούν τις αξίες στις οποίες θα βασιστεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, διαμορφώνοντας τη δική του πρόταση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει