Φλωρίδης: Μέσα στο Νοέμβριο η δημοπράτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

 

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου θα δημοπρατηθεί μέσα στο Νοέμβριο διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης κατά την επίσκεψη του στα δικαστήρια Ηρακλείου. «Έχει καθυστερήσει είναι η αλήθεια αλλά στο τέλος της διαδικασίας αυτής θα έχει το Ηράκλειο ένα Δικαστικό Μέγαρο αντάξιο της πόλης και της Κρήτης».

Ως προς το υφιστάμενο κτίριο των δικαστηρίων, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι είναι σε άσχημη κατάσταση. «Πρέπει να σας πω ότι δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είδα. Η κατάσταση δεν είναι καλή. Είπαμε να κάνουμε γρήγορα κάποιες παρεμβάσεις ευπρεπισμού εσωτερικά για να είναι πιο αξιοπρεπείς οι χώροι και να βοηθήσουμε λίγο και την ψηφιακή του υποδομή. Ίσως την άλλη εβδομάδα να εγκριθούν κάποια χρήματα να γίνουν».

Αναφορικά με το θέμα της έκτισης  των ποινών και την αίσθηση ατιμωρησίας, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εγκρίνει ένα σχέδιο Ποινικού Κώδικα και Ποινικής Δικονομίας, ίσως την ερχόμενη εβδομάδα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Υπάρχει μία γενικευμένη αίσθηση ατιμωρησίας στην Ελληνική κοινωνία, μία κατάσταση που εξελίχθηκε τα τελευταία πολλά χρόνια. Ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι ό,τι και αν κάνεις, δεν πρόκειται να έχεις καμία συνέπεια. Αυτό νομίζω σιγά-σιγά πρέπει να περιορίζεται για να υπάρχει ένα αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία που τώρα δεν υπάρχει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει